A volt szeretője lesz a külügyminisztere a homoszexuális francia kormányfőnek

Attal, Franciaország első nyíltan meleg miniszterelnöke 2018-ban hozta nyilvánosságra a kapcsolatukat, amikor először csatlakozott Macron kormányához.

Forrás: AP2024. 01. 12. 7:15
ATTAL, Gabriel
Clairmarais, 2024. január 9. Gabriel Attal új francia miniszterelnök árvízzel érintett emberekkel találkozik Xavier Bertrand-nak, Hauts-de-France régió elnökének (a háttérben, b) jelenlétében az észak-franciaországi Clairmarais bárjában beiktatásának napján, 2024. január 9-én. Attal elsõ hivatalos útja az árvizek sújtotta észak-franciaországi térségbe vezetett, hogy az ott élõkkel találkozzék és tájékozódjék a helyzetrõl. MTI/EPA/AFP pool/Ludovic Marin Fotó: Ludovic Marin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belügy-, pénzügy-, védelmi és igazságügyi miniszter továbbra is a helyén marad – áll a francia elnök közleményében. A kormány tagjairól a 34 éves Gabriel Attal, Franciaország valaha volt legfiatalabb miniszterelnöke és Emmanuel Macron centrista elnök állapodott meg – számolt be a PA hírügynökség.

A 38 éves Stéphane Séjournét nevezték ki Franciaország külügyminiszterének, Catherine Colonna utódjaként. Séjourné Macron Reneszánsz pártjának vezetője és a liberális, Európa-párti képviselőkből álló, Európa Megújítása csoport vezetője az Európai Parlamentben. 

És nem mellesleg az új miniszterelnök, Attal volt élettársa is. A két férfi nyilvánosan soha nem erősítette meg a szakításukat, ám az átláthatósági nyilatkozatában Attal kijelentette, hogy nincs párja.

Séjourné érkezése azt jelenti, hogy egyetlen nő sem tölt be vezető pozíciót a kormányban.

 

Borítókép: Gabriel Attal új francia miniszterelnök árvízzel érintett emberekkel találkozik Xavier Bertrand-nak, Hauts-de-France régió elnökének (a háttérben) jelenlétében az észak-franciaországi Clairmarais bárjában a beiktatásának napján, 2024. január 9-én. Attal első hivatalos útja az árvizek sújtotta észak-franciaországi térségbe vezetett, hogy az ott élőkkel találkozzék, és tájékozódjék a helyzetről (Fotó: MTI/EPA/AFP/Ludovic Marin)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.