Folytatódik a keresztényüldözés az Egyesült Államokban

Beírást kapott egy első osztályos kisdiák, mert azt találta mondani az osztályteremben, hogy „Jézusom”. Az erről szóló hivatalos értesítést felháborodott édesanyja tette közzé a közösségi médiában.

2024. 01. 19. 7:38
null
Salgótarján, 2023. december 27. A Szent József-templom keresztje a felkelõ Hold elõtt Salgótarjánban 2023. december 27-én. MTI/Komka Péter Fotó: Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vírusként terjed az interneten egy felháborodott, Mississippi állambeli édesanya bejegyzése, amelyben első osztályos kisfia beírását tette közzé. A kisgyereket elfogadhatatlan nyelvhasználatért büntették meg, mert azt találta mondani az osztályteremben, hogy „Jézusom” − írja a Fox News amerikai televíziós hálózat.

Az Egyesült Államokban nem csupán az iskolákban tűrik nehezen a keresztény megnyilvánulásokat. A napokban az NBC hírtelevízió került a kritikák kereszttüzébe, amikor egy sportolóval készült interjú közösségi médiában közzétett verziójából 

kivágta azt a részt, amikor a hátvéd Jézusnak mondott köszönetet a győzelemért

− számol be róla a Breitbart amerikai hírportál.

A keresztényeket diszkrimináció éri csak azért, mert az evangélium tanítása szerint élnek – mondta egy decemberi beszédében Ferenc pápa.

Nehéz a mindennapokban hűségesnek maradni saját elkötelezettségünkhöz, annak hangos hirdetése nélkül, miközben a világ tréfát űz belőle, és mást prédikál

– jegyezte meg az egyházfő.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Komka Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.