Hétkarátos gyémántot talált egy francia férfi egy amerikai állami parkban

Az összesen 7,46 karátos követ az Arkansas állambeli Pike megyében található Crater of Diamonds State Parkban találta meg a szerencsés kincsvadász.

Forrás: Fox News2024. 01. 25. 20:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi Julien Navas a hónap elején ásott elő egy 7,46 karátos gyémántot az Arkansas Crater of Diamonds State Parkban, írta meg a Fox News.

Ez egy varázslatos hely, ahol valóra válhat a gyémánt megtalálásának álma! Igazi nagy kaland volt.

– mondta a francia kincsvadász. Navas az Egyesült Államokban kirándult, megállt, hogy megnézzen egy rakétakilövést Cape Canaveralban, majd New Orleansba utazott. A Big Easyben Navas megismerte a Crater of Diamonds State Parkot.

„A park felkeltette az érdeklődését, mert korábban már aranyat keresett, és ammonitkövületek után kutatott” – írta az Arkansas State Parks sajtóközleménye.

Január 11-én Navas vásárolt egy gyémántvadász készletet, majd a parkban elkezdett drágakövek után kutatni.

9 óra körül értem a parkba, és elkezdtem ásni

 – mondta Navas. Hozzátette, „ez elég nehéz munka, így délutánra már főként csak a föld felszínén keresgéltem”.

A parkban sok eső esett a Navas látogatása előtti napokban, ez lehetett az oka annak, hogy a férfi meglátta a gyémántot. Bevitte a park központjába ahol közölték, hogy egy 7,46 karátos barna gyémántra bukkant.

Annyira boldog vagyok! Csak arra tudok gondolni, hogy elmondjam a menyasszonyomnak, amit találtam – mondta Navas a park illetékeseinek, és azt is elárulta, hogy a gyémántot menyasszonyáról, Carine-ról nevezte el. Azt tervezi, hogy a drágakövet két részre vágatja majd – egyet a menyasszonyának, egyet pedig a lányának ad.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.