Lehullott a lepel Brüsszel szándékairól

Brüsszelben változásra van szükség – húzta alá a magyar kormányfő politikai igazgatója. Orbán Balázs szerint most már minden kristálytiszta: ez zsarolás, és semmi köze a jogállamisághoz.

Forrás: X, FT2024. 01. 29. 10:51
ORBÁN Balázs
Debrecen, 2023. december 19. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond új könyvének, a Huszárvágás - A magyar konnektivitás stratégiája címû kötet bemutatóján, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) debreceni oktatási központjában 2023. december 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újabb megdöbbentő brüsszeli támadásra reagált a magyar miniszterelnök politikai igazgatója is. 

Brüsszel úgy zsarolja Magyarországot, mintha nem lenne holnap

– ezt írta egyebek mellett a közösségi oldalán Orbán Balázs azzal kapcsolatban, hogy a Financial Times (FT) brit napilap megjelentetett egy dokumentumot, amely szerint az Európai Unió a magyar gazdaság elleni lépésekre készül, amennyiben hazánk nem szavazza meg az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós támogatást. 

Orbán Balázs szerint Brüsszel annak ellenére zsarol, hogy Magyarország kompromisszumot javasolt.

A pénzügyi piacok, valamint az európai és nemzetközi vállalatok kevésbé lennének érdekeltek a magyarországi befektetésben

 – áll az FT által idézett dokumentumban

A napilap közli Bóka János európai uniós ügyekért felelős minisztert nyilatkozatát is, aki azt mondta, országunk nem enged a nyomásnak.

Magyarország konstruktívan részt vett és a jövőben is részt fog venni a tárgyalásokon

 – tette hozzá.

A Financial Times megjegyzi, Magyarország szombaton új javaslatot küldött Brüsszelnek az üggyel kapcsolatban.

Most már kristálytiszta: ez zsarolás, és semmi köze a jogállamisághoz. És most meg sem próbálják titkolni!

– emelte ki az X-en Orbán Balázs. Hozzáfűzte: bármi is történik, Brüsszelben változásra van szükség!

 

Borítókép: Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója beszédet mond új könyvének, a Huszárvágás – A magyar konnektivitás stratégiája című kötet bemutatóján, a Mathias Corvinus Collegium debreceni oktatási központjában 2023. december 19-én (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.