Ezzel zsarolja Brüsszel Magyarországot Ukrajna miatt

Az Európai Unió a forintot támadja, tönkretenné a munkahelyeket és Magyarország gazdasági növekedését – írja a nyugati média.

Forrás: FT, Reuters2024. 01. 29. 10:38
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2023. december 15. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfõinek kétnapos csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. december 15-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb zsarolás az Európai Uniótól. Magyarországot gazdaságilag fenyegeti Brüsszel, ha Orbán Viktor megvétózza az ukrajnai segélyt a közelgő EU-csúcson. Erről ír a Financial Times brit napilap. 

A Reuters beszámolója szerint Brüsszelnek már stratégiája van ezzel kapcsolatban, amely kifejezetten Magyarország gazdaságának gyengébb pontjait célozza meg. A terv szerint veszélybe sodornák a magyar valutát, és a befektetői bizalom összeomlását segítenék elő, ez pedig a gazdasági növekedést is veszélyeztetné. 

A Financial Times szerint ez lenne a forgatókönyv, amennyiben Budapest nem hajlandó feloldani a Kijevnek nyújtott segélyre vonatkozó vétóját – írja az újság az értesüléseire hivatkozva. 

A lap szerint a dokumentum kijelenti, hogy ha a február 1-jei csúcstalálkozón nem születik megállapodás, akkor más állam- és kormányfők nyilvánosan kijelentenék, hogy a magyar miniszterelnök nem konstruktív magatartása miatt nem tudják elképzelni, hogy Magyarország hozzájusson az EU-s pénzekhez.
 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfőinek kétnapos csúcstalálkozója idején, a második napon, 2023. december 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.