idezojelek

Zsaroló gazemberek

A brüsszeli globalista elit definíció szerint elkövette a zsarolás bűntettét, fenntartások nélkül beszélhetünk tehát esetükben gátlástalan gazemberekről.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined
2024. 01. 30. 5:00
Fotó: MICHELE SPATARI

Aki jogtalan haszonszerzés végett mást erőszakkal vagy fenyegetéssel arra kényszerít, hogy valamit tegyen, ne tegyen vagy eltűrjön, és ezzel vagyoni hátrányt okoz, bűntettet követ el, ami miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ez így szerepel a magyar büntető törvénykönyvben.

Brüsszel a Financial Times című tekintélyes brit napilapot üzenőfüzetként használva azzal fenyegette meg Magyarországot, hogy amennyiben nem szavazza meg az Ukrajnának szánt ötvenmilliárd eurós támogatást, tönkreteszi gazdaságát, bedönti a nemzeti fizetőeszközt, és mindent elkövet annak érdekében, hogy elbizonytalanítsa az itt befektetni szándékozókat. Az írás megjelenését követően a forint árfolyama tavaly szeptember óta nem látott szintre romlott, a budapesti tőzsdén is régen nem látott komor hangulat alakult ki. A brüsszeli globalista elit tehát definíció szerint elkövette a zsarolás bűntettét, fenntartások nélkül beszélhetünk tehát esetükben gátlástalan gazemberekről.

Az, aki zsarolásra adja a fejét, általában busás haszon reményében teszi. Azt gondolhatnánk, hogy azért lett az unió vezetése ilyen elvetemült, mert jelentős gazdasági előnyt kíván elérni az európai polgárok számára, és ennek érdekében a bűncselekménytől sem riad vissza. Az előny stimmel, csak a célcsoport más. Abból ugyanis, hogy Brüsszel szolgalelkűen hagyja magára erőltetni a nemzetközi magánpénz-birodalom proxyháborújának finanszírozását az oroszok ellen Ukrajna területén, és ezt az unió tagállamainak súlyos eladósításán keresztül akarja véghezvinni, világosan látszik, hogy még véletlenül sem az európaiak érdekeit szolgálják ezek a lépések, hanem egészen másokét. A háborún nyilván jól keresnek a fegyvergyárosok, az elhibázott szankciós politika következtében kialakult energiaválságon pedig a nagy multinacionális energiacégek. A felszántott francia úttest barázdáiból, a Berlint, Bukarestet és Brüsszelt elözönlő traktorok konvojából pedig kiolvasható, ki nyer és ki veszít azon, ha az ukrajnai termőföldek több százezer hektárját felvásárló multik érdekei fontosabbak az európai mezőgazdasági termelők problémáinál. Az unió globalista elitje nem csupán zsarol tehát, hanem üzérkedik befolyásával, elárulja Európát, közben pedig tömegesen hagyja magát korrumpálni. Idegen zsoldban, idegen érdekeket szolgálnak gátlástalanul, és a legmocskosabb bűnöktől sem riadnak vissza. Közben pedig rajtunk kérik számon a jogállamiságot. Nem véletlen, hogy éles hangnemben reagáltak kormánypárti politikusaink a történtekre.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója úgy fogalmazott: Brüsszel úgy zsarolja Magyarországot, mintha nem lenne holnap. Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke szerint pedig úgy tűnik, már hetes cikkelyes szappanopera meg Sargentini sem kell a brüsszeli liberálisoknak, hogy előjöjjön belőlük a birodalmi diktatúra hangja. Már csak odaszólnak, mint a kocsmában, hogy fogjuk be, különben baj lesz! Nem fogjuk be! – tette hozzá, sőt egyre hangosabbak leszünk, nem engedünk a zsarolásnak, és megtanulunk traktort vezetni!

Mindeközben Szijjártó Péter szó szerint halált megvető bátorságról tanúbizonyságot téve Ungváron tárgyalt ukrán kollégájával, Dmitro Kulebával a kárpátaljai magyarok jogainak visszaállításáról, és nyilvánvalóan szóba került az is, mi módon tudja hazánk segíteni a sokat szenvedett ukrán népet. Mert a fegyverszállítások finanszírozására szánt milliók csak a feldolgozhatatlan veszteségek mértékét növelik. Holott arra lenne szükség, hogy ne haljon meg több ukrán ember, ne omoljon össze több iskola, lakóház. Hogy legyen végre béke már!

Borítókép: Illusztráció (Fotó: AFP)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.