Súlyos balesetet szenvedett egy magyar kislány az olasz sípályán

A 12 éves magyar lány síelés közben elesett, beverte a fejét, emiatt leszakadt róla a sisakja Olaszországban. Mentőhelikopter szállította kórházba.

2024. 01. 10. 20:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ártalmatlan pihenésnek indult annak a 12 éves magyar kislánynak a napja, aki síelni készült az olaszországi Madonna di Campiglioban. A gyönyörű, hegyekkel és tavakkal határolt falu nagyon népszerű síközpontnak számít Olaszországban, éppen ezért választották a kislány hozzátartozói is. Azonban arra nem számítottak, hogy a szórakozásnak egy súlyos baleset lesz a vége – írja a Bors.

Az elsődleges információk szerint a magyar turistalány síelés közben elesett, beverte a fejét, az ütéstől pedig leszakadt a sisakja. Ezután még el tudott jutni a hotelbe, ahol megszállt, de néhány perccel később rosszullétre panaszkodott. Végül felhívták a segélyhívót, akik mentőhelikoptert küldtek a lányért, majd a trentói Santa Chaira kórházba szállították – számolt be róla a Quotidiano portál.

 

Egy súlyos sífelvonó-baleset is történt már a héten

Egy fa dőlt ki a nyugat-ausztriai Hochoetz síközpontban kedden, amely magával rántott egy tömött felvonót, amely hét métert zuhant – számoltunk be róla nemrég.

A DailyMail azt írta, hogy a sífelvonón egy apa ült a fiával, a lányával és a gyerekek nagybátyjával. A szerencsétlen balesetben megsérültek Dániából érkeztek a síparadicsomba. A fiatalok 17 és 19 évesek, illetve a két férfi 44 és 49 éves. Mindannyian súlyosan megsérültek, egyikük ráadásul életveszélyesen.

Szerda reggel arról érkezett hír, hogy egy magyar síelő halálos balesetet szenvedett Ausztriában.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.