Már magánházakba telepítené a migránsokat az amerikai állam

Illegális migránsok befogadására kérik a polgárokat Massachusetts hatóságai, miután az állam kifogyott az elszállásolásukra rendelkezésre álló helyekből. Egyre többször fordul elő, hogy a migránsokat részesítik előnyben az amerikai polgárokkal szemben.

Forrás: Breitbart2024. 01. 15. 12:01
Migrants Wait Outside Midtown Hotel In Hopes Of Being Temporarily Housed
US-MIGRANTS-WAIT-OUTSIDE-MIDTOWN-HOTEL-IN-HOPES-OF-BEING-TEMPORA Fotó: SPENCER PLATT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az egyszerű állampolgárok otthonait is igénybe venné Massachusetts állam a migránsok elhelyezésére, miután teljesen kifogytak a rendelkezésre álló férőhelyekből. Az állam az egyetlen az Egyesült Államokban, ahol jogszabály mondja ki, hogy minden otthontalan családnak lakhatást kell biztosítani – írja a Breitbart amerikai hírportál.

Azonban az ország északkeleti részén található államban olyan méreteket öltött az illegális migránsok beáramlása, hogy Maura Healey demokrata kormányzó augusztusban szükségállapotot hirdetett.

Jelenleg közel 5600 család vagy több mint húszezer egyén van állami menedékhelyen, köztük gyerekek és terhes nők

− mondta a kormányzó.

A legfontosabb, hogy ha van egy plusz szoba vagy lakosztály az otthonában, kérjük, fontolja meg, hogy befogad egy családot. A lakhatás és a menedék a legsürgetőbb szükségletünk, váljon szponzorcsaláddá

− könyörgött az embereknek a szintén demokrata kormányzóhelyettes, Kim Driscoll.

Az állam jelenleg több mint 1400 családot szállásol el szállodákban az adófizetők költségén. Az ezzel foglalkozó hivatal adatai szerint átlagos tartózkodási idejük 14 hónap, amely alatt nem csupán a szállásukat, de az ellátásukat is az állam fizeti.

Az állami kormányzat a civil szervezetekhez fordult, hogy segítsenek nyomást gyakorolni az emberekre, hogy illegális migránsokat fogadjanak be az otthonaikba. Az Immigrant Support Alliance nevű csoport például szemináriumokat tart, hogy befogadóotthonokat toborozzon.

Massachusetts azonban nem az egyetlen állam, ahol a migránsok érdekeit az adófizetőkéi elé helyezik. A napokban óriási felháborodást váltott ki Eric Adams, New York demokrata polgármesterének döntése, amellyel online oktatásra kényszerítette egy brooklyni középiskola diákjait, hogy az épületben mintegy kétezer migránst szállásolhasson el.

2022 tavasza óta több mint kétszázezer migráns érkezett New Yorkba, elszállásolásuk és ellátásuk pedig milliárdokba került a nagyvárosnak − világít rá a Breitbart.

 

Borítókép: Migránsok a város által átmeneti befogadóközpontként használt New York-i The Roosevelt Szálloda előtt várakoznak 2023. július 31-én  (Fotó: Getty Images/AFP/Spencer Platt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.