Megelégelte Szijjártó Péter Borrell folyamatos késéseit

A hétfői külügyminiszteri találkozó előtt több mint félórát késett, a tárcavezető hangot adott a történteknek.

2024. 01. 22. 21:37
KAC, Jiszráel; BORRELL FONTELLES, Josep
Brüsszel, 2024. január 22. Jiszráel Kac izraeli miniszterelnök (b) és Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai fõképviselõje az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján 2024. január 22-én. MTI/EPA/AFP pool/John Thys Fotó: John Thys
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az EU-tagországok külügyminisztereinek találkozója zajlott Brüsszelben hétfőn. A Külügyek Tanácsának ülésein az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Josep Borrell elnököl, ám a politikus a hétfői találkozóról meglehetősen sokat késett – mindennek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is hangot adott.

Borzasztó. Borzasztó, hogy megint 33 percet késett az egész. Komolyan, iderepülünk, itt vagyunk és akkor, akinek legközelebbről kell jönnie... Hát, komolyan mondom. Hát de nem is értem. Össze van hívva a gyűlés. Összehívnak egy gyűlést 9 órára. Hát akkor üljön oda, aki levezeti, aztán aki ott van ott van, aki nincs nincs

– sérelmezte a magyar külügyminiszter.

@fidesz_hu Ha egy ülést nem tudnak időben elkezdeni a brüsszeli bürokraták, hogyan várhatjuk el tőlük, hogy vezessék az Európai Uniót? #szijjartopeter #brusszel #burokrata #europaiunio ♬ original sound - Fidesz

Azt is hozzátette, hogy a következő főképviselő-választásnál egy olyan alkalmassági szempont kéne, hogy egy negyed órán belül csúszás legyen csak rendszeresen.

Egyébként a Külügyek Tanácsának ülései után tartott sajtótájékoztatókon a magyar külgazdasági és külügyminiszter rendszeresen – a sajtó munkatársaitól elnézést kérve – hangsúlyozta, hogy az uniós főképviselőt saját időpontjai sem kötik. Ennek kapcsán – ahogy hétfőn a sajtót erről tájékoztatta – már levelet is írt Szijjártó Péter Josep Borrellnek.

Korábban Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy 

bencés gimnáziumban nem sokáig tudta volna magát tartani, lett volna megismerkedés a térképtartóval.

Borítókép: Brüsszel, 2024. január 22. Jiszráel Kac izraeli miniszterelnök és Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai fõképviselője az EU-tagországok külügyminisztereinek brüsszeli találkozóján 2024. január 22-én (Fotó: MTI/EPA/AFP/John Thys)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.