Orbán Viktor javaslata lehet a befutó

Egyre valószínűbb, hogy Magyarország eléri célját Ukrajna finanszírozásával kapcsolatban, és az Európai Unió évenként felülvizsgálja az 50 milliárd eurós segélycsomagot – írja a Mandiner.

Forrás: Mandiner2024. 01. 12. 10:06
Daily Life In Brussels
BRUSSELS, BELGIUM - MAY 31, 2023: European Union flags decorates the façade of the iconic Berlaymont building, the seat of the European Commission in Brussels, Belgium, on May 31, 2023. (Photo by Artur Widak/NurPhoto) (Photo by Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: AFP/Artur Widak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság nyitott arra Orbán Viktor meggyőzése érdekében, hogy jövőre lehetőséget adjon a magyar kormányfőnek az ukrajnai segélycsomag finanszírozásának leállítására – írja három, az ügyben tájékozott tisztviselő információira hivatkozva a Financial Times cikke, amelyet a Mandiner szemlézett.

A lap emlékeztetett, hogy Magyarország a Kijevnek szánt 50 milliárd eurós támogatás évenkénti felülvizsgálatát akarja azért cserébe, hogy ne akadályozza meg a folyamatot.

Az engedmények előkészítése még mindig jobbnak tűnik, mint az alternatív megoldás, amely Magyarország megkerüléséhez bonyolult struktúrák létrehozását tenné szükségessé

– állítja a portál. Megjegyzik, más uniós országok vezetői nem támogatták ezt a forgatókönyvet, mert nem adna kellő biztonságot Ukrajnának a finanszírozás ügyében.

Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóirodát vezető helyettes államtitkár a Mandinernek azt mondta, Magyarország üdvözli, hogy az Európai Bizottság jól halad a B terv kidolgozásával, amely szerint Ukrajna támogatását az európai uniós költségvetésen kívül kell megoldani. 

Ami nekik a B terv, az Magyarországnak az A terv

– jelentette ki.

Borítókép: Az Európai Unió zászlói az Európai Bizottság székháza előtt Brüsszelben (Fotó: Artur Widak/NurPhoto via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.