Alex Soros nem aggódik Trump miatt, szerinte Biden lesz a befutó

Davosban mindenki meg van győződve Trump győzelméről, de az ifjabb Soros szerint ott mindig tévednek.

2024. 01. 19. 19:01
RUTTE, Mark; PETRO, Gustavo; KAGAME, Paul; OKONJO-IWEALA, Ngozi; SCHWAB, Klaus Martin; GATES, Bill
Davos, 2024. január 17. (B-j) Klaus Schwab, a rendezvény alapító elnöke, Ngozi Okonjo-Iweala, a Kereskedelmi Világszervezet fõigazgatója, Gustavo Petro kolumbiai elnök, Paul Kagame ruandai elnök, Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság társalapítója és Mark Rutte holland ügyvivõ miniszterelnök pódiumbeszélgetésen vesz részt a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 17-én. Az idei tanácskozást január 15. és 19. között rendezik a svájci városban. MTI/AP/Markus Schreiber Fotó: Markus Schreiber
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő dolgot mondott Alex Soros pénteken a davosi fórum egy panelbeszélgetésében, kijelentette, hogy Davosban már mindenki meg van győződve Donald Trump győzelméről.

Ez jó dolog, mert a davosi konszenzus mindig téved

– fogalmazott az amerikai oligarcha, Soros György fia. 

A politikai és üzleti vezetők e heti svájci összejövetelén fontos téma volt, hogy milyenek Donald Trump kilátásai, hogy második mandátumot nyerjen a Fehér Házba. A közelgő választásokon a republikánus jelöltség megszerzésének első számú esélyese Trump – hívta fel a figyelmet a CNBC írásában.

Trump ellen számos ügyben folyik bírósági eljárás, ennek ellenére sok amerikai üzleti vezető még mindig úgy véli, hogy meg fogja verni Joe Biden elnököt, ha a várakozásoknak megfelelően 2024-ben megmérkőznének egymással.

Donald Trumpé a Republikánus Párt. Valami olyasmiben vagyunk, amit én Trump-ciklusnak szeretek nevezni, mert úgy gondolom, hogy még ha elveszíti ezt a választást, akkor is ő lesz a republikánus jelölt 2028-ban és talán még 2032-ben is

– mondta Soros.

Mi a kiút számára? Vagy a börtönben végzi, vagy a hatalomban, nem megy el valahova egy tengerpartra és vonul vissza

– tette hozzá Soros György fia.

Az elmúlt hónapokban a legtöbb közvélemény-kutatás szerint Trump a kulcsfontosságú ingadozó államokban megelőzte Bident, bár a Redfield & Wilton Strategies által a The Telegraph-fal közösen közzétett múlt heti adatok szerint ez az előny Arizonában, Georgiában, Észak-Karolinában és Pennsylvaniában valamelyest csökkent – írta meg a CNBC.

De valójában, ha egy államot akarunk nézni, amely valóban tesztelni fogja, hogy hol tart a választás, az Wisconsin, mert ha Joe Biden képes megnyerni Wisconsint, az azt kell, hogy jelentse, hogy megnyerte Pennsylvaniát és Michigant 

– latolgatta az esélyeket Soros.

Soros György fia, a davosi eseményen eligazítást is tartott az ukrán vezetőknek.

És a német kancellár is megkapta a 2024-es évre az eligazítást.

Borítókép: Klaus Schwab, a rendezvény alapító elnöke, Ngozi Okonjo-Iweala, a Kereskedelmi Világszervezet főigazgatója, Gustavo Petro kolumbiai elnök, Paul Kagame ruandai elnök, Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság társalapítója és Mark Rutte holland ügyvivő miniszterelnök pódiumbeszélgetésen vesz részt a Világgazdasági Fórum 54. találkozóján Davosban 2024. január 17-én (Fotó: MTI/AP/Markus Schreiber)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.