Szijjártó Péter: Kárpátalja ügyében a 2015-ös jogokhoz szeretnénk visszatérni

Elkezdődtek az ukrajnai tárgyalások, számolt be közösségi oldalán Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter kárpátaljai programja során az ungvári temető látogatása után ült tárgyalóasztalhoz Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével és Dmitro Kuleba külügyminiszterrel.

2024. 01. 29. 14:11
SZIJJÁRTÓ Péter; KULEBA, Dmitro; MAGYAR Levente
Szijjártó Péter tárgyalása Ungváron Fotó: KKM
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kárpátaljai Ungváron tárgyaló Szijjártó Péter hivatalos programja a Kálvária temetőben indult Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével és Dmitro Kuleba külügyminiszterrel. A magyar és az ukrán fél ezt követően ült tárgyalóasztalhoz, ahol Szijjártó Péter kijelentette:

Szeretném leszögezni, hogy Magyarország kormánya soha nem kért semmi olyan jogot a kárpátaljai magyarság számára, amely 2015 előtt ne létezett volna!

Én most olyan kéréseket fogok itt előterjeszteni, amelyek teljesítése esetén visszatérnénk a 2015-ös jogokhoz, 

– tette hozzá a miniszter a közösségi oldalán közzétett videóban.

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, Dmitro Kuleba és a magyar külgazdasági és külügyminiszter találkozójának célja, hogy előkészítsék Orbán Viktor miniszterelnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök találkozóját

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b), mellette Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára (j) és Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője (elöl) Ungváron, ahol Szijjártó Péter tárgyalt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel 2024. január 29-én (Forrás: MTI/KKM)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.