Texas szembefordul Bidennel

Az amerikai állam maga akarja megoldani a bevándorlási problémákat, ha már az elnök nem hajlandó.

2024. 01. 26. 21:50
BIDEN, Joe
Blue Bell, 2024. január 6. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampánygyûlésen beszél a Pennsylvania állambeli Blue Bellben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy 25 republikánus kormányzóból álló koalíció csütörtökön közös nyilatkozatot adott ki, amelyben támogatják Greg Abbott texasi kormányzó azon erőfeszítéseit, hogy saját hatáskörben emeljen ideiglenes határzárat a Lone Star nevű hadműveletben. A kormányzó szerint Texasnak „alkotmányos joga van az önvédelemhez” −írja a hirado.hu.

Az egész ügy előzménye az, hogy Abbott döntését követően a Biden-kormány a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, ahol kimondták, hogy el kell bontani az ideiglenes határzárat, amire válaszul a kormányzó kijelentette, Texas nem hajtja végre az ítéletet és továbbra is a migránsok feltartóztatására fog törekedni.

A döntését egy kivétellel az Egyesült Államok összes republikánus kormányzója támogatta.

Mint a közös közleményükben írták, szolidárisak Greg Abbott-tal és Texas állammal, és támogatják, hogy tegyenek meg mindent a határ biztosítására és minderre azért van szükség, mert a Biden-kormányzat nem hajlandó érvényt szerezni a bevándorlási törvénynek.

Kifejtették, hogy véleményük szerint 

Biden kiszolgáltatottá tette az amerikaiakat a déli határon átáramló, példátlan mértékű illegális bevándorlásnak, és ahelyett, hogy fenntartotta volna a jogállamiságot és biztosította volna a határt, megtámadta és beperelte Texast, amiért az fellépett az amerikai polgárok védelmében nemcsak az illegális bevándorlók, hanem az olyan kábítószerek, mint a fentanil, vagy éppen az országba bejutó terroristák ellen.

Többen hajlandóak pénzzel is támogatni az államot, ahogy fogalmaztak, a hősies küzdelemben

Borítókép: Joe Biden demokrata párti amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.