Hatalmas tüntetés lesz Lengyelországban – Morawiecki tiltakozásra buzdít

A volt lengyel miniszterelnök arra kéri híveit, hogy vegyenek részt a január 11-ére tervezett felvonuláson.

Forrás: Mandiner2024. 01. 05. 12:16
MORAWIECKI, Mateusz
Rybnik, 2023. október 12. Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) kampányol a délnyugat-lengyelországi Rybnikben 2023. október 12-én. A parlamenti választásokat október 15-én tartják Lengyelországban. MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka Fotó: Radek Pietruszka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök tüntetésre szólította fel választóit, akik szembehelyezkednek a Donald Tusk vezette új kormány keményvonalas intézkedéseivel – írja a Mandiner. 

Morawiecki felhívta videójában a figyelmet:

Nem engedhetjük meg, hogy a demokratikus szabályok megsértése új normává váljon 

A Jog és Igazságosság párt (PiS) felszólította híveit, hogy a január 11-ére szervezett tüntetésre minél többen jöjjenek el. 

A volt lengyel miniszterelnök kifejtette:

Ki kell állnunk és meg kell védenünk azokat az értékeket, amelyek Lengyelország alapját képezik. Január 11-én Varsóban lesz a szabad lengyelek tüntetése. Legyünk együtt azon a napon, egységesen, erősen és magabiztosan. Arra kérem önöket, hogy vegyenek részt a képmutatás politikája elleni tiltakozásban, azon politikusok ellen, akik megbékélést ígérnek, de lengyelek millióinak hangját és vágyait megvetik.

A lengyel felvonulásra a Szejm előtt fog sor kerülni.

Borítókép: Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a kormányzó Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) kampányol a délnyugat-lengyelországi Rybnikben (Fotó: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.