Valentin-napi ajándékot kap a védelmi miniszter a kongresszusi bizottságtól

Tanúskodnia kell a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtt Lloyd Austin amerikai védelmi miniszternek, aki nem értesítette a Fehér Házat a közelmúltban történt kórházi kezeléséről.

2024. 01. 19. 10:28
AUSTIN, Lloyd
Jakarta, 2023. november 16. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) védelmi miniszterei éves találkozójának második napi tanácskozásán Jakartában 2023. november 16-án. MTI/EPA/Retuers pool/Willy Kurniawan Fotó: Willy Kurniawan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottságának elnöke, Mike Rogers csütörtökön levelet küldött Lloyd Austin amerikai védelmi miniszternek, amelyben beidézte egy február 14-i meghallgatásra – számol be róla az NBC amerikai hírtelevízió.

A lehető legnagyobb készültségű és leghalálosabb haderő fenntartása megköveteli, hogy a nemzetbiztonsági közösségben mindenki számíthasson a védelmi miniszter elérhetőségére és átláthatóságára

– írta négyoldalas levelében Rogers, hozzátéve, hogy a miniszter ennek a követelménynek nem tett eleget.

Mint arról beszámoltunk, a védelmi miniszter még az elnök elől is eltitkolta, hogy december elején prosztatarákot diagnosztizáltak nála, és egy kisebb műtéten is átesett, ami után másnap már hazamehetett. A miniszter egészségi állapotával kapcsolatos problémákról a Fehér Ház is csak azután értesült, hogy Lloyd Austin január elején ismét kórházba került.

Segédei annyira igyekeztek titkolni a helyzetet, hogy a Daily Beast hírportál által megszerzett hangfelvétel tanúsága szerint amikor január 1-jén mentőt hívtak hozzá, arra kérték a diszpécsereket, hogy legyenek diszkrétek.

Megkérdezhetem, nem tudna a mentőautó fényjelzés és sziréna nélkül jönni?

− hangzik el a felvételen.

 

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (Fotó: MTI/EPA/Retuers/Willy Kurniawan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.