Az uniós nagykövetek megállapodtak az Oroszország elleni tizenharmadik szankciócsomagról

Magyarország számára már nem káros a csomag, de a külügyminiszter látszatintézkedésnek nevezte.

2024. 02. 21. 11:44
null
Brüsszel, 2023. február 9. Ukrán és EU-zászlók az európai uniós tagországok állam- és kormányfõit tömörítõ Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának elsõ napi ülésén 2023. február 9-én. Az ülésen részt vesz az uniós tagjelölti státuszt élvezõ Ukrajna államfõje, Volodimir Zelenszkij is. MTI/EPA/Stephanie Lecocq Fotó: Stephanie Lecocq
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A belga elnökség oldala szerdán jelentette be, hogy az EU nagykövetei megállapodtak a 13. szankciós csomagról, amelyet az EU Oroszország ellen kíván bevezetni.

 

Írásbeli eljáráson megy keresztül, és február 24-én kerül hivatalosan jóváhagyásra

– jelentették az X felületén. A dátum azért emelendő ki, mert a teljes körű invázió második évfordulójaként jegyzik.

A csomag előkészítése kisebb port vert fel, mivel Magyarország egy ideig blokkolta az összeállítását, amíg a hazánkra nézve érzékeny pontok ki nem kerültek belőle. „Kigyomlálásra került minden, magyar érdekeket sértő elem az Oroszországgal szembeni tizenharmadik európai uniós szankciós csomagból, amely ugyanakkor nem visz közelebb az ukrajnai békéhez, pusztán látszatintézkedés” – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Borítókép: Ukrán és EU-zászlók az európai uniós tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács kétnapos brüsszeli tanácskozásának első napi ülésén 2023. február 9-én. Az ülésen részt vett az uniós tagjelölti státust élvező Ukrajna államfője, Volodimir Zelenszkij is (Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.