Biden újabb botlása + videó

Ismét botladozott az amerikai államfő. Hiába váltott tavaly alacsonyabb lépcsőkre az elnöki különgép, a 81 éves Joe Bidennek még így is meggyűlik vele a baja.

2024. 02. 21. 8:15
BIDEN, Joe
Wilmington, 2024. február 4. Joe Biden amerikai elnök a dél-karolinai elõválasztás alakulását követi óriáskivetítõn a Demokrata Párt kampányközpontjában, a Delaware állambeli Wilmingtonban 2024. február 3-án. Biden megnyerte a Demokrata Párt elsõ hivatalos elõválasztását, amelyen arról döntöttek, hogy az állam választói kit szeretnének dempkrata elnökjelöltként látni a novemberi 5-i elnökválasztáson. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden ismét megbotlott, ezúttal kétszer is, amikor megpróbált felszállni az elnöki különgépre, az Air Force One-ra. Az esést ugyan ezúttal sikerült megúsznia, a közösségi média azonban természetesen felkapta az esetről készült videót.

Bár a legutóbbi orvosi kivizsgálás azzal az értékeléssel zárult, hogy az elnök alkalmas a pozíciója betöltésére, a vizsgálatot végző orvos megjegyezte, hogy Biden járása merev. Ennek fényében érthetetlen, hogy miért nem voltak a közelében a biztonsági emberei – mutat rá a Breitbart amerikai hírportál, utalva az amerikai egészségügyi hatóságok figyelmeztetésére, miszerint 65 év felett megnő az esések veszélye, ráadásul ezek 

komoly sérülést is okozhatnak.

Joe Bidennek nem először okozott gondot az elnöki különgép lépcsője. 2021 márciusában például háromszor is elesett, bár ezért akkor nem a korát, hanem a szelet okolták. Az elnök tavalyi lengyelországi útja is tartogatott hasonló botlást, de Bidennek akkor sikerült megúsznia az esést.

A mostani kínos incidens annak ellenére következett be, hogy tavaly már alacsonyabb lépcsőkre váltott az elnöki különgép, épp azért, hogy sikerüljön elkerülni az elnök újabb és újabb eséseit. Míg az idős elnök botladozása első ránézésre csak szomorú látványnak tűnik, 

többen attól tartanak, hogy Biden fizikai állapota a szellemi hanyatlását is tükrözi.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.