Donald Trump: Orbán Viktor egy szívós, okos ember

Tiszteli Orbán Viktort, aki egy szívós és okos ember, erről beszélt Donald Trump volt amerikai elnök a Konzervatív Politikai Akció Konferencián, vagyis a CPAC-en. Beszédében kitért arra is, hogy politikai boszorkányüldözés zajlik ellene, mert a demokraták félnek a győzelmétől.

2024. 02. 24. 21:58
null
National Harbor, 2024. február 22. Látogatók nézik a Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök kampánybuszát a Konzervatív Politikai Akció Konferencián (CPAC) a Maryland állambeli National Harborban 2024. február 22-én. A konferenciát évenként megrendezi az Amerikai Konzervatív Unió befolyásos republikánus, konzervatív politikusok és értelmiségiek részvételével. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nagyon tiszteletem Orbán Viktort, az itteniek is nagyon tisztelik. Egy szívós, okos ember – jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök a CPAC-en, a Maryland állambeli National Harborban.

A republikánus politikus felidézte, hogy Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjén arról beszélt, 

szeretnénk, ha Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok elnöki székébe, és békét csinálna Európa keleti felén.

 

Donald Trump arra is felhívta a figyelmet, hogy nem akarja, hogy az emberek féljenek tőle, de – utalva Orbán Viktor évértékelőjére – Kína félt tőle, Oroszország félt tőle, és béke volt az elnöksége alatt.

Olyan szinten voltak a dolgok, amilyet még senki sem látott azelőtt. Nem voltak háborúk, legyőztük az Iszlám Államot. Tudják, ők voltak a legnagyobb terroristák a világon, és mi teljes mértékben megszabadultunk tőlük

– fogalmazott Donald Trump.

A volt amerikai elnök arra is kitért a beszédében, hogy politikai boszorkányüldözés folyik ellene, mert a demokraták Joe Biden elnökkel az élükön félnek attól, hogy a szavazók nem bíznak a kormányzatban. 

Az egyetlen bűnöm az volt, hogy megvédtem a hazámat

– jelentette ki arra utalva, hogy mindenféle pereskedéssel akarják megakadályozni az indulását a novemberi elnökválasztáson.

Donald Trump szerint a novemberi választás az ítélet napja lesz az Egyesült Államokban, és vázolta, hogy mire számíthatnak az emberek, ha ismét Joe Biden ülne az elnöki székben, és mire, ha ő maga.

A keményen dolgozó amerikaiak számára november 5-e lesz az új felszabadulásunk napja. De a hazugok, csalók, csalók, cenzorok és szélhámosok számára, akik átvették a kormányunkat, ez lesz az ítélet napja. Ha győzünk, a függöny lehull korrupt uralmukról, és a nap felkel Amerika fényes, új jövőjére

– fogalmazott a korábbi elnök. Trump büszke politikai disszidensnek is nevezte magát néhány nappal azután, hogy összehasonlította magát Alekszej Navalnij orosz disszidenssel, Vlagyimir Putyin orosz elnök legfőbb politikai ellenfelével, aki nemrég halt meg a börtönben.

Trump arra is felhívta a figyelmet, hogy ha nem sikerül megállítani a tömeges illegális migrációt, akkor az ország szociális és oktatási rendszere összeomlik. Hozzátette, hogy a bűnbandák megszállják a nagyvárosokat. 

Ez a választás tétje: az országunkat elpusztítják, és az egyetlen dolog, ami önök és a megsemmisülés között áll, az én vagyok

– szögezte le a korábbi elnök, aki szerint a chicagói bandabűnözést és a New York-i migrációs krízist is egyetlen nap alatt meg lehetne oldani.

A Trumpra leadott szavazat az önök jegye vissza a szabadságba, ez az útlevelük a zsarnokságból, és ez az egyetlen menekülés Joe Biden és bandájának a pokolba vezető gyorsvonata elől. És sok szempontból most is a pokolban élünk

– emelte ki. Trump akkor beszélt az idei CPAC-gyűlésen, amikor a választók a dél-karolinai urnákhoz indultak. A volt elnök várhatóan legyőzi utolsó megmaradt republikánus előválasztási riválisát, Nikki Haley-t abban az államban, ahol két cikluson át kormányzó volt. Míg Haley megfogadta, hogy a jövő havi „szuperkeddig” – amikor több mint egy tucat államban szavaznak – versenyben marad, addig Trump abban reménykedik, hogy márciusban eléri a jelöltség megszerzéséhez szükséges küldöttküszöböt.

Borítókép: Látogatók nézik a Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök kampánybuszát a Konzervatív Politikai Akció Konferencián a Maryland állambeli National Harborban (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.