Kit választ Donald Trump?

Legalább fél tucat politikus van képben a republikánus alelnökjelöltségre – szellőztette meg Donald Trump volt amerikai elnök. Érdekesség, hogy egy volt demokrata elnökjelölt is van Trump listáján.

Forrás: Fox News2024. 02. 22. 9:29
TRUMP, Donald
Londonderry, 2024. január 23. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóit köszönti a New Hampshire állambeli republikánus párti elõválasztáson Londonderryben 2024. január 23-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három korábbi ellenfele és egy volt demokrata politikus is szerepel Donald Trump alelnökjelölt-aspiránsainak listáján – erősítette meg a volt elnök egy a Fox News műsorvezetőjének adott interjúban.

Donald Trump volt amerikai elnök egyelőre nem árulta el, ki lesz az alelnökjelöltje (Fotó: AFP/Timothy A. Clary)

 

A listán szerepel Ron DeSantis floridai kormányzó, aki a New Hampshire-i előválasztás előtt lépett vissza Trump javára. Addig azonban egy teljes éven keresztül igen intenzíven kritizálta a volt elnököt, így legalábbis érdekes választás lenne Trump részéről.

Vivek Ramaswamy az iowai előválasztás után szállt ki a küzdelemből és állt be Trump mögé. Tim Scott dél-karolinai szenátor még novemberben lépett vissza Trump javára, és azóta rendszeresen megjelenik a volt elnök kampányeseményein. Byron Donalds floridai képviselő a volt elnök egyik legfontosabb szövetségese a képviselőházban.

Kristi Noem dél-dakotai kormányzó hosszú ideje hűséges támogatója Trumpnak, így az alelnökjelöltsége egyáltalán nem lenne meglepetés.

Noemet és Scottot már korábban is kiemelte a volt elnök, amikor egy interjú során a lehetséges alelnökjelöltjeiről faggatták. Ugyanebben a beszélgetésben azt is felfedte, mit tart a legfontosabb szempontnak az alelnökjelölt kiválasztása során.

Mindig arról kell dönteni, hogy ki lenne jó elnök. Nyilvánvaló, hogy mindig erre kell gondolni, vészhelyzet esetére. Ennek kell lennie az első számú szempontnak

hangsúlyozta Donald Trump.

A legérdekesebb név a lehetséges alelnökjelöltek listáján mindenképpen Tulsi Gabbard korábbi képviselő. Gabbard 2020-ban a demokraták elnökjelöltje volt, de visszalépett Joe Biden javára, és egyre kritikusabbá vált pártjával kapcsolatban. 2022-ben ott is hagyta a demokratákat, azóta függetlenként politizál.

Míg azt egyelőre nem tudjuk, hogy ki lesz Donald Trump alelnökjelöltje, az viszont már biztos, hogy ki nem. A volt elnök kizárta, hogy egyetlen versenyben maradt előválasztási riválisát, Nikki Haley-t jelölné maga mellé.

Trump azt a véleményét sem rejtette véka alá, hogy Haley nagy vereségre számíthat saját államában, Dél-Karolinában, amelynek két cikluson keresztül a kormányzója volt. A volt elnök jóslatát a felmérések is alátámasztják, amelyek Trump jelentős előnyét mutatják az államban a hétvégén sorra kerülő dél-karolinai republikánus előválasztás előtt.

Borítókép: Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.