Ki lehet Donald Trump alelnökjelöltje?

Nagy a találgatás akörül, hogy kit választhat alelnökjelöltjének Donald Trump volt amerikai elnök, aki minden bizonnyal a republikánusok elnökjelöltje lesz az idei választáson.

Forrás: Fox News2024. 02. 05. 11:15
TRUMP, Donald
Londonderry, 2024. január 23. A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök támogatóit köszönti a New Hampshire állambeli republikánus párti elõválasztáson Londonderryben 2024. január 23-án. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban. MTI/AP/Matt Rourke Fotó: Matt Rourke
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyelőre nem hajlandó elárulni leendő alelnökjelöltje nevét, de a legfontosabb döntési szempontját felfedte Donald Trump. Ez pedig az, hogy az illető megfelelően tudná-e helyettesíteni egy vészhelyzet esetén.

Mindig arról kell dönteni, hogy ki lenne jó elnök. Nyilvánvaló, hogy mindig erre kell gondolni, vészhelyzet esetére. … Ennek kell lennie az első számú szempontnak

− mondta Trump a Fox News amerikai televíziós csatorna egyik műsorában.

TRUMP, Donald
A Republikánus Párt elnökjelöltségéért küzdő Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A volt elnök nyilvánvalóvá tette, hogy sok lehetséges jelöltje van. Két politikust név szerint is megemlített: Tim Scott dél-karolinai szenátort és Kristi Noem dél-dakotai kormányzót.

Donald Trump a legfelsőbb bíróság Texas állammal kapcsolatos döntésére is reagált, amellyel engedélyezték a Biden-kormányzat határőrsége számára, hogy eltávolítsa az állami kormányzat által a határra telepített szögesdrót kerítést – számolt be róla a Fox News. A volt elnök szerint minden amerikainak támogatnia kellene Texas józan ész által vezérelt döntéseit, és megígérte, hogy együttműködik Abbott kormányzóval és más határállamokkal, hogy „megállítsák az inváziót, lezárják a határt, és gyorsan megkezdjék a történelem legnagyobb deportálási műveletét”.

Akiket Biden beengedett, ne kényelmesedjenek el, mert haza fognak menni

− írta Trump a közösségi médiában.

Borítókép: A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök (Fotó: MTI/AP/Matt Rourke)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.