Elon Musk szerint a megalkotója ideológiáját tükrözi a mesterséges intelligencia

Az idei választások szempontjából oly fontos évben egyre inkább előtérbe kerül, hogyan befolyásolja az emberekhez eljutott információt a mesterséges intelligencia (MI) térnyerése, és az általa produkált, sokszor valótlanságokat tartalmazó tartalmak.

2024. 02. 27. 8:13
MUSK, Elon
Róma, 2023. december 16. Elon Musk, az X közösségi médiaplatform, a Tesla Motors elektromosjármû-gyártó, a SpaceX amerikai ûrkutatási magánvállalat tulajdonosa beszél az Olasz Testvérek kormánypárt ifjúsági szervezete által rendezett, Atreju nevû találkozón Rómában 2023. december 16-án. MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi Fotó: Angelo Carconi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudom, hogy nehéz elhinni, de a Big Tech AI azért hozza létre azt a kimenetet, amit létrehoz, mert pontosan végrehajtja alkotóinak sajátos ideológiai, radikális, elfogult napirendjét. A látszólag bizarr kimenet 100 százalékban szándékos. Úgy működik, ahogyan tervezték

− fejtegette egy felhasználó az X-en.

Elon Musk, a platform tulajdonosa csak helyeselni tudott.

Pontosan

− írta válaszképpen.

Mint arról beszámoltunk, a Microsoft épp mostanság indított kezdeményezést arra, hogy összehozza az újságírást és az MI-t. Az újságírók persze már elkezdték használni a technológiát, de finoman szólva nem minden próbálkozás volt sikeres.

A Microsoft most nem csupán hatékonyabbá tenné a sajtó munkáját, de a választások tisztaságát is garantálni kívánja.

A Microsoft számos együttműködést indít hírszervezetekkel a generatív mesterséges intelligencia bevezetése érdekében. Egy olyan évben, amikor világszerte emberek milliárdjai fognak szavazni a demokratikus választásokon, az újságírás kritikus fontosságú az egészséges információs ökoszisztémák létrehozásában, és az iparággal együttműködve az a küldetésünk, hogy biztosítsuk, hogy a szerkesztőségek képesek legyenek innovációval szolgálni ebben az évben és a jövőben is

− írja a technológiai óriás.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 

a saját narratívájuknak biztosítanának elsőbbséget nem csupán az amerikai választások kapcsán, de világszerte.

Borítókép: Elon Musk, az X közösségi médiaplatform, a Tesla Motors elektromosjármű-gyártó, a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat tulajdonosa (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.