Adorján , Adrián 2024. március 5.
logo

Ez az elnöki aláírás milliókat ér

Magyar Nemzet
2024.02.11. 21:54
Ez az elnöki aláírás milliókat ér

Putyin névjegykártyáját és egy általa aláírt dokumentumot bocsátottak árverésre Szentpéterváron.

Vlagyimir Putyin orosz elnök újabb névjegykártyáját bocsátották árverésre egy szentpétervári online árverésen abból az időből, amikor az 1990-es években a leningrádi városi tanácsban dolgozott. A névjegykártya mellett egy dokumentumot is kínáltak, amelyet Putyin a város polgármesteri hivatala külkapcsolati bizottságának vezetőjeként látott el az aláírásával – írta meg a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

Korábban december végén egy hasonló árverésen kétmillió rubelért adták el Putyin egy másik névjegykártyáját, amelyen több telefonszám is szerepel. Akkoriban az orosz elnök a leningrádi városi tanács elnökének nemzetközi kapcsolatokért felelős tanácsadója volt.

Putyin 1990-es évekbeli névjegykártyáit elég gyakran kínálják eladásra. Például 2019 októberében egy névjegykártyát, amelyen a szentpétervári városháza külkapcsolati bizottságának elnökeként szerepelt, kétmillió rubelért kínáltak eladásra. Ebben a pozícióban Putyin 1991 és 1996 között dolgozott. Ugyanezen a honlapon 950 ezer rubelért kínáltak egy másik névjegykártyát is Putyin leningrádi városi tanácsban töltött idejéből.

A mai árverésen a két irat összesen 680 ezer rubelért, vagyis közel hárommillió forintért kelt el az Ura.ru tájékoztatása szerint.

 

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pexels)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.