Halálos áldozatai is vannak a pusztító erdőtűznek + videó

Már legkevesebb 19 halálos áldozata van a Chile középső és déli területein pusztító erdőtüzeknek, amelyek lakott területeket is fenyegetnek, és ezernél is több lakóépületet semmisítettek meg eddig – közölte Carolina Tohá chilei belügyminiszter szombaton.

2024. 02. 03. 20:37
null
Fotó: Bidló Katalin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető elmondta, hogy az oltási munkák ellenére a halálos áldozatok száma tovább növekedhet. 

Különböző helyszíni jelentések arra engednek következtetni, hogy több halott van, de ezt még nem erősítették meg

– tette hozzá.

Quilpué és Villa Alemana térségében 8000 hektárt emésztett fel a tűz eddig, és a lángok a tengerparti üdülővárost, Vina del Mart is fenyegetik. A belügyminiszter közlése szerint ezernél is több lakóépületet semmisítettek meg eddig a lángok. 

Tohá elmondta, jelenleg 92 aktív tűzesetről tudnak, a rendkívül meleg és száraz időjárásban pedig a tűz péntekről szombatra 30 ezerről 43 ezer hektárra terjedt ki. A tűzzel érintett területek kiterjedése kisebb, mint tavaly, de a lángok nagyon gyorsan terjednek – jegyezte meg.

Az oltáson 19 helikopter és 450-nél is több tűzoltó dolgozik. 

A hatóságok több településen is felszólították az ott élőket, hogy maradjanak otthon, ezzel is segítve a hatóságok munkáját az oltás mielőbbi befejezésében. A mintegy egymillió lakosú, közép-chilei valparaísói régióban a hatóságok három menedékhelyet nyitottak meg.

Chilében gyakoriak a nyári erdőtüzek, csak tavaly mintegy 400 ezer hektárt emésztettek fel a lángok. A tavalyi rendkívüli hőségben emellett 27 ember vesztette életét.

Borítókép: Erdőtűz Chilében (Forrás: Twitter-képernyőfotó)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.