Hatalmas védett állatot terítettek le az orvvadászok Kárpátalján

Ukrajnában jelenleg a vadászat is tilos.

Forrás: Kárpátalja.ma2024. 02. 05. 16:55
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lövéseket hallottak az erdőben február 4-én az erdészek, majd egy jávorszarvas tetemére bukkantak – hívta fel a figyelmet a Kárpátalja.ma a Novini Zakarpattya hírportál értesülésére.

Az erdészek a vadászokkal együttműködve kameracsapdákat állítottak fel az erdőben, és körbevették a területet. Egy idő után három férfi tért vissza a jávorszarvashoz. A vadászok megpróbálták feltartóztatni őket, de csak egyet sikerült elkapniuk, egy 40 éves drohobicsi lakost. A másik két férfi autóval megszökött.

A 40 éves férfi ellen orvvadászat miatt eljárás indult, mivel a jávorszarvas 2019-ben bekerült Ukrajna Vörös Könyvébe, így 2019 óta 

szigorúan tilos a vadászata.

Ugyanis az elmúlt években Ukrajnában jelentősen csökkent a jávorszarvas-populáció.

Emellett a hadiállapot végéig tilos a vadászat Ukrajnában.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.