Hazugság, megcsalás és botrány a szépségkirálynő-választás körül

Az ukrán–japán szépségkirálynőt hazugságon kapták. Lemondott a címéről.

Forrás: BBC2024. 02. 06. 9:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lemondott koronájáról a nemrég megválasztott újdonsült ukrán–japán szépségkirálynő, miután egy bulvárhír szerint viszonya volt egy nős férfival – írja a BBC brit hírügynökség. A 26 éves Shiino Carolinat két hete koronázták meg, de győzelme nyilvános vitát váltott ki. 

Mint arról a Magyar Nemzet korábban már beszámolt, megosztotta a közvéleményt az ázsiai országban, hogy ukrán szülők gyermekét választották meg Miss Japánnak. A 26 éves nagoyai Shiino Carolina lett az első honosított japán állampolgár, aki megnyerte ezt a versenyt –  számolt be a Sky News brit hírcsatorna.

Míg egyesek üdvözölték a honosított állampolgár megkoronázását, mások azt mondták, hogy nem képviseli a hagyományos japán szépségideálokat. A most győztes Shiino mindössze ötéves korában költözött az ázsiai országba, miután édesanyja hozzáment egy japán férfihoz. 

A felháborodás közepette egy helyi magazin leleplezést tett közzé egy afférról.

A helyi sajtó most arról számolt be, hogy Shiino kapcsolatban állt egy házas, befolyásos orvossal. Ezt az értesült a férfi nyilvánosan nem kommentálta. Habár a verseny szervezői először megvédték az ukrán–japán nőt, mondván, nem tudta, hogy a férfi házas, később azonban már elismerték, hogy bevallotta, tudott a férfi házasságáról és családjáról.

Elnézést kért a félrevezetésért, és a szervezők elfogadták a címről való lemondását

 – közölték a szervezők.

Shiino Carolina közleményben kért bocsánatot rajongóitól és a nagyközönségtől is, amelyben kijelentette, hogy félelemből és pánikból cselekedett.

Őszintén sajnálom, hogy óriási gondot okoztam, és elárultam azokat, akik támogattak

 – mondta.

A Miss Japan cím most betöltetlen marad az év hátralévő részében, bár több második helyezett is volt.

Borítókép: Shiino Carolina  (Forrás: Instagram/Shiino Carolina)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.