Holtakkal társalog Joe Biden – legalábbis saját állítása szerint

Állítása szerint Joe Biden nemrég kedélyesen elcsevegett Francois Mitterand francia elnökkel. Az egyetlen apró probléma, hogy a hajdani francia államfő csaknem három évtizede halott.

2024. 02. 06. 7:39
Joe Biden Holds First Press Conference As President
US-JOE-BIDEN-HOLDS-FIRST-PRESS-CONFERENCE-AS-PRESIDENT Fotó: CHIP SOMODEVILLA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donald Trump esetleges második elnökségének veszélyeire akarta felhívni a figyelmet, de inkább a saját esetleges második ciklusa veszélyeit sikerült nyilvánvalóvá tennie Joe Biden amerikai elnöknek egy Las Vegas-i rendezvényen.

Leültem, és azt mondtam: »Amerika visszatért«. És Mitterrand Németországból − mármint Franciaországból − rám nézett, és azt mondta…

− mesélte közönségének az amerikai elnök.

 

Francois Mitterrand 1981 és 1995 között volt Franciaország elnöke, 1996-ban hunyt el. Biden valószínűleg egy olyan történetet próbált újra felidézni, amit már többször elmondott. Az ominózus találkozó még 2021-ben történt a G7-es csúcson – ahol természetesen Emmanuel Macron képviselte Franciaországot, nem pedig rég elhunyt elődje – mutat rá a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A 81 esztendős Joe Biden elnöksége alatt jó néhányszor hozta kínos helyzetbe magát. Egy, az észak-karolinai Greensboróban tartott beszéde után például udvariasan kezet fogott – a levegővel.

 

Egy másik alkalommal viszont nem fogott kezet, amit Luiz Inacio Lula da Silva brazil elnök láthatóan rossz néven vett.

Az egyik legbizarrabb pillanata azonban kétségtelenül az volt, amikor megcsócsálta egy ijedt kislány ruháját.

Borítókép: Joe Biden az első sajtótájékoztatóján (Fotó: Chip Somodevilla)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.