Helikopter zuhant egy lakóépületre + videó

Nem mindennapi baleset történt Kolumbiában. Helikopter járt szerencsétlenül a dél-amerikai országban.

2024. 02. 27. 8:42
null
Medellín, 2024. február 27. Lakóházra zuhant helikopter roncsa Medellínben 2024. február 26-án. Sajtóhírek szerint a balesetet mûszaki hiba okozta felszállás közben, a fedélzeten utazó öt embert és a pilótát épségben sikerült kimenteni. MTI/EPA/EFE/Luis Eduardo Noriega Fotó: Luis Eduardo Noriega
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helikopter zuhant egy épületre a kolumbiai Medellín városában – számolt be róla a helyi sajtó. Az előzetes információk szerint a gépen az eset idején több utas és a pilóta tartózkodott.

Lakóházra zuhant helikopter roncsa Medellínben 2024. február 26-án (Fotó: MTI/EPA/EFE/Luis Eduardo Noriega)

Médiabeszámolók szerint a hatóságok vizsgálják, hogy mi okozhatta a helikopter balesetét, de egyes hírek szerint az időjárási viszonyok és a gép műszaki állapota is közrejátszhatott a történésekben.

A közösségimédia-oldalakon közzétett felvételeken megfigyelhető, hogy a helikopter elkezd felszállni, de nem sikerül teljesen felemelkednie, és néhány másodperc múlva ellenőrizhetetlenül forogni kezd, amíg be nem csapódik az épületbe.

A gépben rekedt embereket sértetlenül mentették ki. Az incidens során csodával határos módon senki sem sérült meg. 

Több mint 70 ember – köztük mentők, tűzoltók és rendőrök – vonultak a helyszínre, hogy segítsenek a vészhelyzet elhárításában.

Borítókép: Lakóházra zuhant helikopter roncsa Medellínben 2024. február 26-án (Fotó: MTI/EPA/EFE/Luis Eduardo Noriega)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.