„Hollandiának tényleg elege van” + videó

Miért engedik be ide a fél világot, hogy tönkretegyék az országunkat? – tette fel a kérdést Geert Wilders a szombat esti zavargások után.

2024. 02. 18. 9:00
null
THE HAGUE - Geert Wilders (PVV) after a conversation with informant Ronald Plasterk. Representatives of the PVV, VVD, NSC and BBB factions continue to negotiate the cabinet formation. ANP REMKO DE WAAL netherlands out - belgium out (Photo by REMKO DE WAAL / ANP MAG / ANP via AFP) Fotó: REMKO DE WAAL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Hollandiának tényleg elege van” – jelentette ki Geert Wilders. A holland jobboldali politikus, a tavalyi hollandiai választások győztese közösségi oldalán tette fel a kérdést: 

Miért engedik be ide a fél világot, hogy tönkretegyék az országunkat, egymással viszálykodjanak, kövekkel dobálják a rendőröket és felgyújtsák az autóikat?

Mint írta bejegyzésében: „Én akarok az a miniszterelnök lenni, aki végre rendet tesz”.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, szombat este zavargások ki törtek ki Hágában, miután eritreaiak két csoportja összetűzésbe keveredett először egymással, majd a rendőrökkel. 

A migránsok kövekkel, botokkal, tűzijátékokkal támadtak az egyenruhásokra, és több rendőrautót is felgyújtottak. 

A hatóságok könnygázzal próbálták megfékezni a zavargókat, akik egy konferenciaközpontot is megrohamoztak, betörték az ablakait, és megpróbáltak bejutni az épületbe. 

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy mi váltotta ki az összetűzést. 

Borítókép: Geert Wilders (Fotó: AFP/ANP/Remko De Waal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.