Itt az amerikai sajtószabadság: megint nem válaszolt a média kérdéseire Biden + videók

Folytatódik Joe Biden amerikai elnök háborúja a sajtó ellen: ismét nem volt hajlandó kérdésekre válaszolni.

2024. 02. 14. 10:29
BIDEN, Joe
Blue Bell, 2024. január 6. Joe Biden demokrata párti amerikai elnök kampánygyûlésen beszél a Pennsylvania állambeli Blue Bellben 2024. január 5-én. Az amerikai elnökválasztás 2024 õszén esedékes. MTI/EPA/Shawn Thew Fotó: Shawn Thew
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rosszul elsült múlt heti sajtótájékoztatója után most előre bebiztosította magát Joe Biden amerikai elnök, ugyanis már a pódiumra lépéskor közölte, hogy egyáltalán nem válaszol kérdésekre – számolt be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat.

 

Biden a beszédében az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt segélyeket tartalmazó javaslat mielőbbi elfogadására sürgette a képviselőházat – írja a The New York Post amerikai napilap. Mike Johnson házelnök már a szenátusi szavazás előtt nyilvánvalóvá tette, hogy jelenlegi formájában napirendre sem hajlandó venni a tervezetet.

A mintegy nyolcperces beszéd vége is furcsára sikeredett. Biden általában az „Isten óvja a csapatainkat” fordulattal zárja felszólalásait, most azonban a házelnöknek kért égi védelmet.

Múlt héten a Biden dokumentumkezelési ügyével foglalkozó különleges ügyész jelentése után egy sebtében összehívott sajtótájékoztató botrányba torkollt, miután az amerikai elnök dühösen reagált a sajtó munkatársainak a mentális állapotát firtató kérdéseire, majd összekeverte Egyiptom és Mexikó elnökét.

Míg elődje, Donald Trump készségesen állt az újságírók rendelkezésére, Biden mintha egyenesen félne tőlük. Jóval kevesebb sajtótájékoztatót tart, mint elődei, kevesebb interjút ad, és gyakran egészen durván bánik az újságírókkal, például kivezetteti vagy egyszerűen csendre inti őket, mint az Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tavaly decemberi látogatásakor is történt.

 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (Fotó: MTI/EPA/Shawn Thew)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.