Kétezer traktoros béníthatja meg a frankfurti repülőteret + videó

A német gazdák traktorjaikkal blokád alá vették a frankfurti repülőteret. A felháborodást a Lufthansa lehetséges járattörlései tovább fokozzák.

Forrás: Bild2024. 02. 03. 11:06
null
Frankfurt, 2024. február 1. A repülõtéri biztonsági szolgálatok dolgozói sztrájkolnak a frankfurti repülõtéren 2024. február elsején. A szolgáltatási ágazat szakszervezeti szövetsége (ver.di) felhívására a biztonsági személyzet tagjai egész napos sztrájkot hirdettek számos német nagyváros repterén. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel óta folyamatosan gyülekeznek a traktorosok Németország legfontosabb repülőterén, Frankfurtban, hogy elzárják az odavezető utakat – számolt be a Bild német bulvárlap. A gazdatüntetés szombat reggeli akciója több ezer embert érintett.

Az utakat, amelyeket a rendőrség nem zár le, mi lezárjuk

– hangoztatták a tiltakozók.

A repülőtér legfontosabb bejáratait az A3 és A5 autópályákon lezárták, továbbá blokád alá vették a B43 számú utat is. A frankfurti rendőrség az X-oldalán figyelmeztetett: a megmozdulás előreláthatólag délutánig fog tartani, egyúttal javasolták a tömegközlekedés használatát. A blokádhoz akár kétezer gazda is csatlakozhat, akik többek között a dízeltámogatások csökkentése ellen tiltakoznak. A gazdák nem csupán a közlekedést bénítják meg, hanem egyértelmű üzenetet küldenek a politikai döntéshozóknak.

A Vereinigung Cockpit nevű, pilótákat összefogó szakszervezet pedig bejelentette, 48 órás sztrájkba kezdenek – a döntés főként a Discover Airlines nevű német légitársaság járatait érinti.

A repülőgép utasainak vasárnap és hétfőn akár járattörlésekkel is számolniuk kell. A szakszervezet mintegy 9600 pilótát képvisel Németországban. A tiltakozók új bértáblát követelnek, valamint a repülések és a pihenőidők feltételeinek átdolgozását.

Borítókép: A biztonsági szolgálatok dolgozói sztrájkolnak a frankfurti repülőtéren 2024. február elsején (Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.