Kiderült, lemond-e az amerikai védelmi miniszter

Felmerült a kérdés, miután napokra eltűnt a politikus, és senki nem tudta, hol van.

Forrás: Origo2024. 02. 01. 21:22
AUSTIN, Lloyd; GALANT, Joáv
Tel-Aviv, 2023. december 18. Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter a Joáv Galant izraeli védelmi miniszterrel tartott sajtótájékoztatón Tel-Avivban 2023. december 18-án. MTI/AP/Maya Alleruzzo Fotó: Maya Alleruzzo
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lloyd Austin, az Amerikai Egyesült Államok védelmi minisztere napokra eltűnt január elején, amiről senki nem tudott semmit, sem a Fehér Ház, sem pedig a Pentagon nem tudta, hogy hol volt négy napig.

Mint kiderült, orvosi kezelésen vett részt az amerikai politikus, és nemrég megtartotta az első sajtótájékoztatóját is az eset után.

Ezen elismerte, hogy tájékoztatnia kellett volna az elnököt az állapotáról. „Nem tettem, és ez hiba volt” − mondta, majd bocsánatot kért minden kollégájától és az amerikai néptől. Hozzátette, hogy nem megfelelően kezelte a helyzetet. Az állapotáról való hallgatás nem annyira a titkolózás, mint inkább a titoktartás kérdése volt − írja az Origó.

Az újságírók megkérdezték, hogy elgondolkodott-e a lemondásán, ám erre nemmel válaszolt Austin.

Több kérdést is felvet az, hogy nemcsak hogy nem tudtak napokig arról, hogy hol van a védelmi miniszter, de senki nem is kereste őt.

Borítókép: Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter (Fotó: MTI/AP/Maya Alleruzzo)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.