Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben

Milliárdos üzletembereket is megoszt a németországi belpolitika és a migrációs krízist előidéző kormányzati hibák sora. Hasso Plattner, az SAP szoftveróriás társalapítója szerint Németországban súlyos a helyzet. Theo Müller, Németország legnépszerűbb élelmiszer-márkáinak tulajdonosa pedig a jobboldali törekvéseket méltatta.

Forrás: V4NA2024. 02. 11. 16:29
A group of migrants waits on the side of the road as they are controlled by officers of the German Federal Police (Bundespolizei) near Forst, eastern Germany on October 11, 2023, during a patrol near the border with Poland. (Photo by JENS SCHLUETER / AFP) / ACCORDING TO INSTRUCTIONS OF THE FEDERAL POLICE, ALL POLICE OFFICERS AND MIGRANTS MUST BE MADE UNRECOGNIZABLE Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az SAP szoftveróriás milliárdos társalapítója, Hasso Plattner egy új interjúban elmondta, hogy Berlin egyes részeit arabok vették birtokba, és hogy most inkább a szomszédos kisebb városban, Potsdamban maradna. Az NZZ című svájci lapnak adott interjújában a 80 éves férfi azt mondta,

A németek hajlamosak az önpusztításra. Berlini vagyok, de már nem járok Berlinbe, maradok Potsdamban. Az, hogy egész városrészeket látszólag arabok foglaltak el, és hogy ott az ő erkölcsüket és jogfelfogásukat gyakorolják, nem jó. Zárt ajtók mögött mindenki azt mondja, hogy valami rosszul sült el

– fogalmazott Plattner a V4NA nemzetközi hírügynökség szerint.

Az üzletember szerint Németországban súlyos bizalomhiány uralkodik, és ez a hozzáállás gyengíti a pozícióját mind gazdaságilag, mind nemzetközileg. Plattner a világ egyik leggazdagabb embere, becsült vagyona mintegy húszmilliárd euró. Kritikája a német üzleti elit egyre növekvő nyugtalanságát jelzi a baloldali-liberális kormány politikájával szemben. Elmondása szerint ideje nagy részét az Egyesült Államokban tölti. Annak ellenére, hogy Plattner bírálta a migrációs politikát, kijelentette, hogy ellenzi az Alternatíva Németországért (AfD) párt nézeteit.

Ezzel nem ért egyet ugyanakkor Theo Müller, aki Németország legnépszerűbb élelmiszer-márkáinak, többek között a Mülllermilch, a Weihenstephan és a Landliebe tulajdonosa. Müller a közelmúltban méltatta az AfD-t, és elmondta, hogy számos alkalommal találkozott a párt társvezetőjével, Alice Weidellel, és nem lát kivetnivalót az álláspontjában – írja a V4NA.

Borítókép: Migránsokat állítanak elő a német rendőrök (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.