NATO-katonák zsoldosnak álcázzák magukat Ukrajnában az oroszok szerint

Avgyijivkában lengyel és amerikai katonák holttesteit találták meg.

2024. 02. 19. 21:07
null
Avdijivka, 2024. február 19. Az orosz védelmi minisztérium által 2024. február 19-én közreadott képen orosz tûzszerészek aknamentesítést végeznek a kelet-ukrajnai Avdijivka környékén. Az orosz hadsereg február 17-én foglalta el a Donyeck melletti várost. MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rudszkoj vezérezredes, az orosz fegyveres erők vezérkarának fő műveleti igazgatója a Krasznaja Zvezda című lapnak adott interjújában arról beszélt, hogy a NATO katonai személyzete zsoldosoknak álcázva vesz részt az ukrajnai harcokban, írja a Pravda angol nyelvű hírportálja. 

A NATO katonái zsoldosoknak álcázva vesznek részt a harci cselekményekben. Operatív és taktikai rakéták légvédelmi rendszereit és többszörös rakétakilövő rendszereket irányítanak, és rohamosztagok részesei

– jelentette ki Rudszkoj. Elmondása szerint a NATO-tisztek közvetlenül az Ukrán Fegyveres Erők katonai műveleteit alakítják ki.

– A nyugati országok nem titkolják, hogy stratégiai vereséget akarnak okozni országunknak. E cél elérése érdekében Washington és Brüsszel Ukrajnát választotta, ahol a Szovjetunió összeomlása óta ápolják az oroszellenes, nacionalista érzelmeket. Jelenleg az ukrán népet az Egyesült Államok ágyútöltelékként használja fel a világuralomra irányuló geopolitikai ambícióinak megvalósításához. Ezért a hazánkat jelenleg fenyegető veszélyek nem kevésbé súlyosak, mint a múlt század 1941–1945-ös éveiben – fogalmazott az orosz vezérkari vezető. 

Arról a TASZSZ orosz állami hírügynökség számolt be, hogy az orosz kézre került Avgyijivkában olyan katonák holttesteit találták meg, akiknek a ruháján lengyel és amerikai jelzések voltak. 

– Avgyijivka megtisztítása során elég sok érdekes részletre derült fény. Ebben az esetben ukrán fegyveres alakulatok által elhagyott holttestekről van szó, akiknek egyenruhájára amerikai és lengyel jelzéseket varrtak

– mondta el a TASZSZ-nak Igor Kimakovszkij a „Donyecki Népköztársaság” vezetőjének tanácsadója.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Ukrajna elvesztette a donyecki frontvonal egyik legfontosabb városát, Avgyijivkát. Sokak szerint a város kiérdemelte a második Bahmut nevet, hiszen már hónapokkal ezelőtt nyilvánvaló volt, hogy azt csak több tízezer katona életének árán lehet egy ideig megtartani.

Az elfoglalt városhoz megdöbbentő felvételek kerültek fel a közösségi oldalakra, amelyek látni engedik a hatalmas pusztítást és a rengeteg halott katonát. 

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium által 2024. február 19-én közreadott képen orosz tűzszerészek aknamentesítést végeznek a kelet-ukrajnai Avgyijivka környékén (Fotó: MTI/AP/Orosz védelmi minisztérium)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.