Orosz reakció a magyar döntésre

Az Oroszországi Föderáció Tanácsának alelnöke szerint Magyarország szuverén állam, de nem tudott ellenállni a nyugati nyomásnak a svéd NATO-csatlakozás ügyében.

Forrás: Mandiner2024. 02. 27. 11:58
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Svédország semleges és szuverén államként összeomlott. Magyarország, mint nem semleges, de szuverén állam nem tudott ellenállni a Nyugat nyomásának – jelentette ki a svéd NATO-csatlakozás jóváhagyása után Konsztantyin Koszacsov, az Oroszországi Föderáció Tanácsának alelnöke, írta a Mandiner.

A politikus szerint az úgynevezett oszthatatlan európai biztonság is jelentősen sérült az események miatt.

Peszkov, Dmitrij
Dmitrij Peszkov (Fotó: MTI/EPA/Pool/Samil Zumatov)

Az orosz Gazeta azt is feltette kérdésként a Kremlnek, hogy Vlagyimir Putyin gratulál-e Sulyok Tamásnak, Magyarország új köztársasági elnökének, ám Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője csak annyit mondott, a kinevezés után döntenek a gratulációról.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Mateusz Slodkowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.