Pokolgéppel fenyegettek egy Wizz Air-járatot

Megkeresésünkre közleményben reagált a társaság.

2024. 02. 17. 13:32
null
Debrecen, 2020. december 14. Felszálláshoz készítenek elõ egy Londonba induló, Airbus típusú gépet a Debrecen International Airport elõterében. Az év végi ünnepek igényeinek eleget téve, a COVID-19 járvány elleni intézkedések betartásával a WIZZAIR diszkont légitársaság 16 kétirányú járatot indít Debrecenbõl Londonba, Eindhovenbe és Párizsba. A járvány elõtti idõszakban a társaság 13 ország 28 bázisáról indította gépeit. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Oláh Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Wizz Air légitársaságnak a grúziai Kutaiszi és Barcelona között közlekedő járata szerdán visszafordult és leszállt a kutaiszi nemzetközi repülőtéren.

A gépet azért fordították vissza, mert fenyegető telefonhívás érkezett a légitársaság Call Centerébe.

 

Az üggyel kapcsolatban megkerestük a Wizz Air légitársaságot. Lapunk érdeklődésére a következő közleményt küldték:

A Wizz Air szerdán Kutaisziből Barcelonába tartó járatával kapcsolatban fenyegető telefonhívás érkezett a Kutaiszi Repülőtérre. A légitársaság a protokollnak megfelelően eljárva a gépet azonnal visszafordította és az utasokat biztonságba helyezte, majd a helyi hatóságok megkezdték a repülőgép teljes átvizsgálását. Az átvizsgálás során sem robbanóanyagot, sem egyéb, az utasok és a személyzet biztonságát veszélyeztető anyagot nem találtak. Az elkövető ellen nyomozás indult, és a grúz hatóságok már elő is állították a feltételezett tettest. A Wizz Air számára – ahogy ebben az esetben is történt – utasai, személyzete és a repülőgépei biztonsága a legfontosabb.

Borítókép: Felszálláshoz készítenek elő egy Londonba induló, Airbus típusú gépet a Debrecen International Airport előterében (Fotó: Oláh Tibor/MTVA/Bizományosi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.