Polgárháború Amerikában?

Nagyon veszélyes, hogy a hatalmon lévő demokrata rezsim börtönbe akarja záratni republikánus kihívóját.

Forrás: Hír FM2024. 02. 11. 10:45
BIDEN, Joe
Washington, 2023. november 20. Joe Biden amerikai elnök beszédet mond, miután ünnepélyesen megkegyelmezett a két hálaadásnapi pulyka egyikének a washingtoni Fehér Ház déli szárnyánál 2023. november 20-án. Joe Biden, Egyesült Államok legidõsebb hivatalban lévõ elnöke ezen a napon ünnepli 81. születésnapját. MTI/EPA/Michael Reynolds Fotó: Michael Reynolds
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyértelmű, hogy az Egyesült Államokban a jobboldal nagy többséggel Donald Trumpot szeretné jelölni elnöknek, és az is egyértelmű, hogy jelenleg kormányváltó hangulat van az USA-ban, bár az még kiderül, hogy ez fennmarad-e a novemberi választásokig – mondta Az igazság órájában, az Alapjogokért Központ és a Hír FM közös műsorában Szikra Levente. Az Alapjogokért Központ vezető elemzője hozzátette: 

a demokratáknál nem látni olyan politikust jelenleg, aki egyértelmű alternatívája lehetne az egyre inkább öregkori leépüléssel küzdő Joe Bidennek.

Brezsnyev idejében az amerikaiak nevettek a szovjeteken, de most hasonló folyamatok játszódnak le a demokrata pártban – vélte Koskovics Zoltán, az Alapjogokért Központ geopolitikai elemzője. 

Ahogy mindenki tudta Brezsnyevről, hogy alkalmatlan a Szovjetunió vezetésére egészségi állapota okán, ugyanúgy tudja minden demokrata, hogy Joe Biden alkalmatlan az Egyesült Államok vezetésére.

 Ahogy a Szovjetunió kommunista klánjai nem tudtak megegyezni arról, hogy hogyan tovább, kire cseréljék le Brezsnyevet, úgy most a különböző klánok a demokrata pártban képtelenek egymással megegyezni abban, hogy kire cseréljék le Joe Bident – fejtette ki.

Beláthatatlanok a következményei a déli határon kialakult válsághelyzet miatt a Texas állam és a szövetségi kormány között kialakult vitának – mondta Szikra Levente. 

Vagy Texas és a republikánusok hátrálnak meg, vagy az amerikai alkotmányos berendezkedés kerül nagy kihívás elé

 – tette hozzá. Szerinte ez is azt mutatja, hogy a bevándorlási válság mennyire kikerült a kontroll alól az Egyesült Államokban.

Abból, ami most történik Texasban, még nem lesz polgárháború, 

ez csak egy tünete annak, hogy az Egyesült Államok már hosszú évek óta a hideg polgárháború állapotában van

 – mondta Koskovics Zoltán. Az sem tesz jót a helyzetnek, hogy az amerikai demokrata rezsim mindenáron börtönbe akarja záratni az ellenzék vezetőjét, az elnök republikánus kihívóját. Én ezt sokkal veszélyesebbnek tartom – jelentette ki a geopolitikai elemző.

Az igazság óráját itt nézhetik meg:

Borítókép: Joe Biden jelenlegi amerikai elnök (Fotó: Michael Reynolds)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.