Putyin egészségével „valami alapvetően nincs rendben”, állítja az MI6 volt főnöke

Ugyan az MI6 mára a legendás brit tudósok szintjére süllyedt az orosz elnök egészségéről szóló pletykákkal.

Forrás: Independent.co.uk2024. 02. 24. 13:43
PUTYIN, Vlagyimir
Kazany, 2024. február 22. Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) nyilatkozik a sajtó képviselõinek a kazanyi Tupoljev repülõgépgyár repülõterén, miután egy negyvenperces utat tette meg egy Tu-160M orosz szuperszonikus hadászati nehézbombázó fedélzetén 2024. február 22-én. MTI/AP/Kreml pool/Dmitrij Azarov Fotó: Dmitrij Azarov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vlagyimir Putyinnak „alapvetően baj van” az egészségével, valószínűleg Parkinson-kórban szenved – közölték az MI6 egykori vezetőjével. Sir Richard Dearlove, aki 1999 és 2004 között vezette a brit titkosszolgálatot, azt mondta, európai forrásai szerint Putyin egészségi állapota romlik – írta meg a The Independent brit bulvárlap. Ez azután történt, hogy az elmúlt években sok találgatás látott napvilágot Putyin egészségi állapotával kapcsolatban, néhány megalapozatlan elmélet szerint például rákos, vagy testdublőrt használ.

Sztanyiszlavov Jevgenyij Arnoldovics interjút adott lapunknak az orosz–ukrán háború második évfordulóján, ebben az orosz elnökválasztás legesélyesebb jelöltjével összefüggő aggályainkra, így a Vlagyimir Putyin egészségéről, betegségeiről terjedő hírekre is reagált.

Sir Richard kérdésre válaszolva azt mondta, hogy 

Erre nem tudok egyértelmű választ adni, de vannak kapcsolataim és barátaim Kelet-Európában, akik szerint valami alapvető baj van vele orvosi értelemben

De azonnal hozzátette, hogy ebben ő nem szakember. Kifejtette, hogy Putyinnak milyen betegsége lehet:  szerinte Parkinson-kórban szenved.

Az orosz elnököt csütörtökön látták repülni egy új nukleáris bombázógépen. A Nyugat a lépést úgy tekinti, mint egy arra irányuló törekvést, hogy az ukrajnai harcok miatt a Nyugattal fennálló feszültségek közepette emlékeztetőül szolgáljon Oroszország nukleáris erejére – emlékeztet a brit bulvárlap.

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a sajtó képviselőinek a kazanyi Tupoljev repülőgépgyár repülőterén, miután egy negyvenperces utat tette meg egy Tu–160M orosz szuperszonikus hadászati nehézbombázó fedélzetén 2024. február 22-én (Fotó: MTI/AP/Kreml pool/Dmitrij Azarov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.