Putyin: Igazam volt! + videó

Vlagyimir Putyin szerint Joe Biden azért tett a személyét sértő kijelentést, mert ő Oroszország számára előnyösebbnek nevezte, ha Biden marad az Egyesült Államok elnöke. Az amerikai elnök sértő szavai csak megerősítik az ő igazát – tette hozzá.

Forrás: MTI2024. 02. 23. 7:01
PUTYIN, Vlagyimir
Moszkva, 2024. február 9. Vlagyimir Putyin orosz államfõ interjút ad Tucker Carlson amerikai médiaszemélyiségnek a moszkvai kormányzati negyedben, a Kremlben 2024. február 9-én. Putyin az ukrajnai háború 2022. februári kiszélesedése óta elõször adott interjút nyugati újságírónak. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml pool/Gavriil Grigorov Fotó: Gavriil Grigorov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mi nemrég beszéltünk, és akkor ön azt kérdezte tőlem, hogy kit részesítenénk előnyben az Egyesült Államok jövendőbeli elnökeként

− felelt Putyin Pavel Zarubin újságíró kérdésére. 

Azt mondtam, bármelyik elnökkel készek vagyunk dolgozni, de úgy vélem, számunkra, Oroszország számára Biden előnyösebb lenne. És abból ítélve, amit ő mondott rám, teljesen igazam volt, mert ez volt a megfelelő reakció arra, amit mondtam

− válaszolt Putyin mosolyogva.

 

Putyin hangsúlyozta: Biden nem mondhatta azt neki, hogy „Vologya ügyes vagy, köszönöm, sokat segítettél”. – Értjük, hogy mi zajlik ott belpolitikai szempontból, és a reakció teljesen helyénvaló, ez pedig azt jelenti, hogy igazam volt − tette hozzá az orosz államfő.

Putyin felhívta a figyelmet arra is, hogy Joe Bidenről és elődjéről, Donald Trumpról tett kijelentéseit az orosz, nem pedig az amerikai hallgatóságnak szánta. 

Ön orosz újságíró, s ezért is kérdezte meg, hogy ki az előnyösebb számunkra. Mint ahogy már akkor is mondtam, most is megismételhetem: Biden

− mondta Putyin.

Az amerikai elnök egy szerdai San Franciscó-i adománygyűjtő kampányrendezvényen az Egyesült Államokat szerinte fenyegető nukleáris veszélyről szólva becsmérelte Putyint.

Anatolij Antonov, Oroszország washingtoni nagykövete szerint Moszkva határozott tiltakozását tartalmazó jegyzéket adtak át az amerikai külügyminisztériumnak Biden kijelentései miatt.

Ahogy ma reggel a külügyminisztérium megkezdte munkáját, határozott tiltakozást tartalmazó jegyzéket adtunk át az amerikai kormányzat által az orosz elnök irányába tett felháborító és megengedhetetlen sértésekkel kapcsolatban

− olvasható a diplomáciai képviselet Telegram-oldalán, amit Ria Novosztyi hírügynökség idézett.

Antonov hangsúlyozta, hogy a jelen helyzetet aligha lehet egyszerű bocsánatkéréssel rendezni, amibe az amerikai hatóságok úgysem mennének bele. Megjegyezte, hogy a közelgő novemberi amerikai elnökválasztással az ilyen kirohanások rutinszerűvé válnak majd.

A diplomata szerint Biden megengedhetetlen kijelentése csak a tehetetlenséget bizonyítja és a józan ész hiányát az Oroszországgal folytatott politikában.

Mindent elkövetnek azért, hogy indulatok vezérelte választ provokáljanak ki belőlünk. Nyilvánvaló, hogy a gorombaság, sértések, nyomdafestéket nem tűrő kijelentések nem szolgálják a stratégiai biztonság megerősítését, amelyre annyira szüksége van a világnak a jelen történelmi körülmények között

− fogalmazott Oroszország washingtoni nagykövete.

 

Borítókép: Vlagyimir Putyin orosz államfő (Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Gavriil Grigorov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.