Ruszofóbiával vádolják az EBESZ-t

2014 óta piszkos trükkök sorát alkalmazzák az orosz delegáció ellen az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetben, így Oroszország megfontolja részvételének felfüggesztését a testületben.

2024. 02. 14. 7:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet, az EBESZ parlamenti közgyűlése az utóbbi években russzofób cirkuszhoz hasonlít, Oroszországot pedig nem hallgatják meg. Korábban a szervezet évekig szemet hunyt az orosz kisebbségeket ért jogsértések felett a balti államokban és Ukrajnában” – írja a Telegramon Pjotr Tolsztoj orosz delegációvezető. Mint fogalmazott: a helyzet 2014-ben kezdett elmérgesedni, amikor piszkos trükköket kezdtek alkalmazni az orosz delegáció munkájának megnehezítésére, Nagy-Britannia és Lengyelország még a vízumukat is megtagadta. Erre reagálva Oroszország tavaly megtagadta a hozzájárulás befizetését, most pedig a szervezetben való részvételének felfüggesztését fontolgatja.

Az orosz delegáció vezetőjeként úgy gondolom, hogy a végtelen vádak hallgatása válaszadási jog nélkül is politikai mazochizmus, amelyben Oroszországnak nem szabad részt vennie. És még inkább nem illik hazánknak russzofób szervezeteket finanszírozni. Beszéljenek Oroszországról Oroszország nélkül. És a pénzünk nélkül. Talán okosabbak lesznek

− olvasható Pjotr Tolsztoj delegációvezető bejegyzésében.

Mint a bejegyzésben olvasható: egykor azt feltételezték, hogy az EBESZ parlamenti közgyűlése az országok közötti párbeszéd és kompromisszum platformja lesz. Az utóbbi években azonban a közgyűlés minden ülése egyre inkább egy russzofób cirkuszhoz hasonlít, ahol nem akarják Oroszországot meghallgatni. Maga az EBESZ ellenséges oroszellenes struktúrává változott. 

Jól emlékszünk arra, hogy Donyeckben és Luganszkban az EBESZ »pártatlan« képviselői nyíltan dolgoztak az ukrán fegyveres erők érdekében. Az EBESZ évekig nem vette észre az orosz ajkú állampolgárok jogainak megsértését a balti államokban és Ukrajnában. Nem vette észre az ukrán nácik dicsőítését. Nem látja az ukrán hatóságok zaklatását a kanonikus ukrán ortodox egyház papjai és plébánosai ellen

— írja a delegációvezető.

 

Borítókép: Pjotr Tolsztoj orosz delegációvezető (Forrás: Pjotr Tolsztoj Telegram csatornája)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.