Tavaly a dzsihadisták mintegy ötezer nigériai áldozatából több mint négyezer keresztény volt

Keresztényüldözésként értékelte Hölvényi György a nigériai keresztények ellen végrehajtott támadásokat az Európai Parlament szerdai vitájában − erről a KDNP európai parlamenti képviselője közleményben számolt be az MTI-nek.

Forrás: MTI2024. 02. 08. 8:30
HÖLVÉNYI György
A mi Európánk című beszélgetéssorozat rendezvénye a budapesti Sapienta Hittudományi Főiskolán Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A karácsonykor a nigériai keresztények ellen végrehajtott támadásokról tartottak plenáris vitát szerdán az Európai Parlamentben Strasbourgban.

A pünkösdre, szentestére időzített rajtaütéseket, brutális gyilkosságokat, templomok megtámadását nem lehet másként értelmezni. Itt keresztényüldözésről van szó!

− jelentette ki Hölvényi György a vitában.

Az EP-képviselő felszólalásában emlékeztetett: az ideológiai elvakultság az európai döntéshozók egy részét teljesen érzéketlenné teszi az emberi szenvedés iránt, ha keresztényekről van szó. Ennek következménye viszont, hogy a Nyugat védelmének hiányában a keresztények még kiszolgáltatottabbá válnak, hiszen az üldözők azt tapasztalják, hogy Európa szemet huny a kegyetlenkedés felett.

A kereszténydemokrata politikus megjegyezte: „sajnálatos, hogy a Külügyi Szolgálat részéről semmiféle érdemi reakciót nem láthattunk.” Az Open Doors emberjogi szervezet adatai szerint csak tavaly Nigériában a dzsihadisták mintegy ötezer áldozatából több mint négyezer keresztény volt − hívta fel a figyelmet.

A karácsonyi támadások jelzik: „a központi kormányzat képtelen gátat vetni az erőszaknak! Tinubu elnök decemberben ígéretet tett, hogy a hadsereg biztosítani fogja Nigéria biztonságát. Várjuk, hogy a szavakat tettek kövessék!” − fogalmazott.

A képviselő hozzátette: 

Mi, európaiak nem hunyhatunk szemet a keresztények elleni erőszak felett. Ki kell állnunk az üldözöttek mellett. Ez emberi jogi kérdés. Itt az ideje, hogy a hallgatást felváltsa a cselekvés!

− zárta felszólalását Hölvényi György a közlemény szerint.

Borítókép: Hölvényi György (Fotó: Hegedüs Róbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.