A kárpátaljai magyarok jogainak ügyében egyeztetett a magyar és az ukrán kormány

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon beszélt Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével.

Forrás: MTI2024. 03. 14. 16:35
SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Alekszej Lihacsovval, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatójával közösen tartott sajtóértekezletén a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2024. március 12-én. MTI/Lakatos Péter Fotó: Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Telefonon egyeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével, és megerősítették arra vonatkozó szándékukat, hogy folytassák az egyeztetéseket a kárpátaljai magyar közösség jogainak helyreállítása érdekében.

Szijjártó Péter közösségi oldalán azt írta: mivel a lengyel–ukrán határon kialakult feszültségek miatt egyre nő a forgalom a magyar–ukrán határon, jó hír, hogy sikerült megállapodniuk egy új határátkelőhely megnyitásáról Nagyhódos és Nagypalád között, valamint lehetővé teszik a kamionforgalmat a beregsurányi átkelőn. Az erről szóló egyezmény szövegét véglegesítették, így hamarosan aláírják – közölte a miniszter.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.