Szánalmasan magyarázkodott Hunter Biden

Az amerikai elnök fia, Hunter Biden ugyan következetesen tagadta, hogy bevonta volna az édesapját az üzleti ügyeibe, de mindaz, amit viszont elismert, épp ennek az ellenkezőjét támasztja alá. A jövő héten további tanúvallomásokkal folytatódik a Joe Biden ellen folyó alkotmányos felelősségre vonási vizsgálat.

Forrás: Fox News2024. 03. 02. 10:05
Hunter Biden Appears On Capitol Hill For Closed-Door Deposition With Republican Lawmakers
WASHINGTON, DC - FEBRUARY 28: Hunter Biden, son of U.S. President Joe Biden, leaves with his attorney Abbe Lowell following a closed-door deposition before the House Committee on Oversight and Accountability, and House Judiciary Committee in the O'Neill House Office Building on February 28, 2024 in Washington, DC. The meeting is part of the Republicans' impeachment inquiry into President Joe Biden. Samuel Corum/Getty Images/AFP (Photo by Samuel Corum / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Getty Images / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra került Hunter Biden képviselőház előtti tanúvallomásának átirata, amely újabb részleteket fed fel a Joe Biden amerikai elnökkel szembeni korrupciós vádakkal kapcsolatban. 

Hunter Biden, Joe Biden fia a képviselőház előtti vallomástételre érkezik (Fotó:  Roberto Schmidt / AFP)
Hunter Biden, Joe Biden fia a képviselőház előtti vallomástételre érkezik (Fotó: AFP/Roberto Schmidt)

 

Bár az ifjabbik Biden határozottan tagadta, hogy az apját, az akkori alelnököt, bevonta volna az üzleti ügyeibe, azt elismerte, hogy üzleti partnereivel való találkozóin kihangosította apja telefonhívásait, sőt üzleti ebédekre is meghívta őt.

Ezt teljesen normális viselkedésnek igyekezett beállítani, a közeli apa–fiú kapcsolattal indokolva – számol be róla a Fox News amerikai televíziós hálózat, amely a teljes átiratot megszerezte. Ha a vallomása közben hívta volna az elnök, akkor is kihangosította volna – állította az ifjabbik Biden.

Miféle üzlet az, ha az apád folyton megjelenik a megbeszéléseiden? Az én apám nem ugrik be a szerkesztőségi megbeszéléseimre a Foxnál, és nem köszön be a producereimnek

– kommentálta a az ifjabbik Biden védekezését Jesse Watters műsorvezető.

A tanúskodás egyik kulcskérdése volt Hunter Bidennek a kínai CEFC energiacéggel való kapcsolata, amely a Kínai Kommunista Párthoz köthető. Az elnök fia azt vallotta, hogy az együttműködése a kínai vállalattal 2017 tavaszán kezdődött. Elismerte, hogy pénzt kapott a kínaiaktól, de váltig állította, hogy az apja nem volt benne az üzletben.

Pénzt kaptam egy kínai cégtől. Nem tudom a pontos összeget, de azt tudom, hogy az egész teljesen legális volt, hihetetlenül etikus… És azt tudom, hogy: az apám soha nem kapott pénzt vagy bármilyen hasznot azokból az üzletekből, amelyeket valaha is csináltam

– ragaszkodott álláspontjához Hunter Biden.

Ezzel a projekttel kapcsolatban került elő egy a javadalmazásokról szóló e-mail, amelyben a következő mondat szerepel: „Tízet tart H a nagy embernek?” Hunter Biden korábbi üzlettársa, James Gilliar azt vallotta, hogy a „H” Hunter Biden volt, míg a „nagy ember” Joe Biden. Az elnök fia azonban ezt a feltételezést hevesen tagadta, mondván soha nem nevezte az apját „nagy embernek”.

A sokszor idézett „itt ülök az apámmal” WhatsApp üzenettel kapcsolatban az ifjabb Biden azt mondta, hogy nem emlékszik rá, hogy elküldte volna, mert vagy alkohol, vagy drog hatása alatt állt éppen, és „nem volt magánál”. Arra viszont érdekes módon tisztán emlékezett, hogy az apja nem volt ott vele – mutat rá az állítás visszásságára a Fox műsorvezetője, Sean Hannity, hozzátéve, hogy 

nem sokkal az üzenet után ötmillió dollár érkezett Hunter Biden részére a kínai cégtől.

 

Meddig tagadnak még Bidenék?

Bármivel is magyarázza Hunter Biden a kihangosított hívásokat és az üzleti ebédeket, egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy az elnök hazudott, amikor azt állította, hogy nem vett részt a fia üzleti ügyeiben.

E-mailek, szöveges üzenetek, fotók, hangüzenetek, látogatási naplók és tanúvallomások bizonyítják, hogy Joe Biden részt vett fia, Hunter külföldi üzleti ügyleteiben

− mutatott rá Steve Guest republikánus stratéga az X-en közzétett posztjában.

Borítókép: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia (Fotó: AFP/Getty Images/Samuel Corum)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.