Brüsszel így teszi tönkre az uniós gazdákat + videó

Az Európai Parlament Nemzetközi Kereskedelmi Bizottsága (INTA) a mai ülésén jóváhagyta, hogy Ukrajna vámok és mennyiségi korlátozások nélkül hozhassa be az Unióba termékeit még egy éven át.

2024. 03. 07. 16:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A teljes baloldal a kommunistáktól a liberálisokig, a Néppártból is támogatást kapva, megszavazta a hosszabbítást álságos módon az ukrán gazdákkal való szolidaritásvállalásra hivatkozva. A valóság azonban az, hogy ez a döntés tönkreteszi az európai gazdákat és az élelmiszerbiztonságot – jelentette ki Győri Enikő fideszes európai parlamenti képviselő.

Hozzátette, hogy az európai baloldal és a bizottság ma ismét bebizonyította, hogy Ukrajna érdekeit az európai gazdák és polgárok érdeke elé helyezi. Magyarország ezzel szemben továbbra is ki fog állni a gazdáiért: addig tartjuk hatályban az egyoldalú importtilalmat, amíg Európa fel nem ébred, hogy megvédje az európai termelőket. Leszögezte:

A szabad behozatal alól Brüsszel csak három terméket helyez védelem alá, mert ezek Nyugat-Európát érintik érzékenyen. Az ukrán gabona szabad beáramlása, ami a határmenti tagállamokban, köztük Magyarországon okozott gondot, süket fülekre talál. Ez a szokásos kettős mérce, ami elfogadhatatlan.

– Az európai baloldal és a bizottság ma ismét bebizonyította, hogy Ukrajna érdekeit az európai gazdák és polgárok érdeke elé helyezi. Magyarország ezzel szemben továbbra is ki fog állni a gazdáiért: addig tartjuk hatályban az egyoldalú importtilalmat, amíg Európa fel nem ébred, hogy megvédje az európai termelőket – hangsúlyozta a képviselő a döntés kapcsán. 

Azonban a csata még nem ért véget. Jelen állás szerint jövő héten az Európai Parlament plenárisa mondja ki a végső szót. Mi továbbra is a gazdák érdekeiért fogunk küzdeni, hogy uniós szinten is elfogadható megoldás szülessen

 – jelentette ki Győri Enikő.

Borítókép: Győri Enikő fideszes Európai Parlamenti képviselő (Forrás: Facebook/Győri Enikő)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.