Csak a szokásos woke: II. Erzsébet szobra helyett indiai fagyis kocsi

A londoni polgármester, Sadiq Khan az egyértelmű opció helyett szavazást indított.

2024. 03. 16. 20:37
London,,england,-,August,9,2015,:,Street,View,Of
2001549215 Fotó: Erdal Sekerr
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

London polgármestere britellenes propagandát folytat, legalábbis sokan vádolják ezzel Sadiq Khan városvezetőt. Hiába kérték ugyanis és hiába szólaltak fel azért, hogy II. Erzsébet királynő szobrát állítsák fel a brit főváros egyik leghíresebb terén, a londoni polgármester nemet mondott erre és inkább egy szavazást írt ki, amelyen az emberek dönthetik el, hogy milyen installáció kerüljön a térre.

A választható szobrok között egyebek mellett szerepel egy bollywoodi témájú fagylaltos furgon az indiai mozik világából, egy kollektív közösségi portrét ábrázoló, aranyszínű női mellszobor és egy fekete nő kék ruhában.

Nem ez volt az egyetlen döntés, ami kiverte a biztosítékot London lakosságának brit részénél. A polgármester nemrég bejelentette, hogy a woke nevében átnevezik a londoni vasúthálózat néhány vonalát, hogy így ünnepeljék a város sokszínű kultúráját és történelmét.

A hálózat részei ma már a migránsközösségek, a szüfrazsettek és az angol női labdarúgó-válogatott előtt tisztelegnek – ezt a lépést a kritikusok egyébként ostobaságnak minősítették.

Borítótkép: Illusztráció (Fotó: Erdal Sekerr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.