Egy TikTok-trendbe halt bele a 11 éves gyerek + videó

Tragédiába fulladt egy játéknak indult kihívás. A kisfút nem is lehetett megmenteni.

Forrás: NYP2024. 03. 08. 20:58
Tommie-Lee Gracie Billington
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállt a szíve egy 11 éves fiúnak, aki egy TikTok-kihívást akart megcsinálni. A kisfiú és a barátja egy szombat estén döntöttek úgy, hogy megcsinálják a közösségi felületen látott feladatot. 

Ám hiába indult játéknak, hamar tragédiába fulladt. A kihívás lényege az, hogy különböző vegyszereket szívnak fel az emberek, ezt úgy nevezik, hogy krómozás. Ebben az esetben sajnos, Tommie-Lee Gracie Billington egyből belehalt a „játékba”

A krómozás során belélegzik a háztartási cikkekből, például aeroszolos dobozokból, körömlakklemosóból, festék oldószerekből és tisztítószerekből származó füstöt, majd ezt a tizenévesek filmre veszik és közzéteszik a TikTokon.

Ez elképesztően veszélyes, hiszen egyetlen kis hiba is súlyos agykárosodást, fulladást, szívleállást is okozhat. Ez a trend már számos tinédzser halálához vezetett szerte a világon, miután megugrott a népszerűsége a közösségi médiában. 

Tommie-Lee családja úgy érzi, hogy a TikToknak többet kell tennie a felhasználók biztonsága érdekében, hogy más gyerekek ne haljanak meg emiatt. 

Valójában azt akarjuk elérni, hogy a TikTok megszűnjön, és egyetlen 16 éven aluli gyermek se léphessen fel a közösségi médiába. Össze vagyunk törve, de szeretnénk segíteni más gyerekek életének megmentésében, és felhívni a családok figyelmét arra, hogy gyermekeiket biztonsága milyen kevesen is múlhat

 − írta a család.

Borítókép: 11 évesen halt meg a fiatal Tommie-Lee Gracie Billington (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.