Így sodródunk bele a harmadik világháborúba

„Nyugatnak joga van ahhoz, hogy ne csak fegyverekkel segítsék Ukrajna fegyveres erőit”

2024. 03. 09. 10:01
Military mobility of Ukrainian soldiers in the direction of Kupiansk
KHARKIV OBLAST, UKRAINE - JANUARY 7: Ukrainian soldiers on their way to their fighting position on the front line, which is considered as 'zero', in the direction of Kupiansk, where clashes between Russia and Ukraine continue to take place, in Kupiansk city of Kharkiv, Ukraine on January 7, 2024. As temperatures drop to minus 15 during the day and as low as minus 25 at night, the Ukrainian soldiers keep their positions under the harsh winter conditions. Ozge Elif Kizil / Anadolu (Photo by Ozge Elif Kizil / ANADOLU / Anadolu via AFP) Fotó: Anadolu via AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A NATO csapatainak Ukrajnába való esetleges jövőbeli küldéséről szóló viták nem csitultak Európában. Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára megjegyezte, hogy Nyugatnak joga van ahhoz, hogy ne csak fegyverekkel segítsék Ukrajna fegyveres erőit – fogalmazott a Zn.ua.

A lap emlékeztet, hogy a február 26-i, Ukrajna támogatására rendezett találkozót követően Emmanuel Macron francia elnök felvetette, hogy a NATO és az EU országai a jövőben csapatokat is küldhetnek Ukrajnába. Franciaország „szélsőbaloldali és szélsőjobboldali” vezetői kritikusan reagáltak, felelőtlen vezetőnek nevezve az elnököt. A lap azt is hozzáteszi, hogy ebben a kérdésben nincs egyetértés Nyugaton. 

Egyáltalán nem zárjuk ki, hogy bizonyos országok bizonyos katonai egységei megjelenjenek a területünkön, ha megfelelő döntést hoznak

– tette hozzá Danilov.

Borítókép: Ukrán katonák úton frontvonalon lévő harcálláspontjuk felé Kupjanszk irányában (fotó: Ozge Elif Kizil/ANADOLU/Anadolu via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.