Ilyen lesz az idei katonai parádé Oroszországban + videó

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy Oroszország 28 városában tartanak győzelem napi parádét, melyen hagyományosan felvonultatják a legmodernebb orosz haditechnikát is.

Forrás: Life.ru2024. 03. 20. 13:37
Az orosz Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétavető a Kerti körgyűrűn halad a győzelem napi katonai parádé után Moszkva központjában 2023. május 9-én. Oroszország a náci Németország felett aratott második világháború alatti győzelem 78. évfordulóját ünnepli. Fotó: Kirill KUDRYAVTSEV Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy honvédő háborúban aratott győzelem 79. évfordulója tiszteletére Oroszország 28 városában tartanak katonai felvonulásokat, amelyeken több mint 50 ezer ember és mintegy ezer fegyverfajta és felszerelés vesz részt.

– jelentette be Szergej Sojgu, az orosz védelmi minisztérium vezetője, írja a Life.ru.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter részt vesz az Ismeretlen Katona sírjánál a Kreml falánál tartott koszorúzáson, a Haza Védőjének Napja alkalmából Moszkvában, 2024. február 23-án. (Fotó: AFP/Szergej Savostyanov)
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter részt vesz az ismeretlen katona sírjánál a Kreml falánál tartott koszorúzáson, a haza védőjének napja alkalmából Moszkvában, 2024. február 23-án (Fotó: AFP/Szergej Savostyanov)

Sojgu ismertette a május 9-re tervezett nagyszabású moszkvai katonai parádé részleteit is. Az idei fővárosi felvonuláson több mint kilencezer katona vesz részt, köztük űrhajósok, valamint mintegy 75 fegyvernem.

Mint arról korábban lapunk is beszámolt, a Jarsz mobil földi indítású rakétarendszerek konvoja is elindult Ivanovo régióból Moszkva felé, hogy bemutassák a győzelem napi parádén.

 

A Vörös téri felvonulás előkészületei során egyébként már januárban és februárban az alakulat az Orosz Stratégiai Rakétaerők állományával végzett kiképzési és ellenőrzési gyakorlatokat. A speciális kiképzésen elvégzett tesztek után döntöttek úgy, hogy engedélyezik a katonai személyzet részvételét a felvonulás előkészítésében. A rakétaalakulat személyzete és felszerelése 2008 óta vesz részt a moszkvai Vörös téren tartott katonai parádékon.

Borítókép: Az orosz Jarsz interkontinentális ballisztikus rakétavető a Kerti körgyűrűn halad a győzelem napi katonai parádé után Moszkva központjában 2023. május 9-én. Oroszország a náci Németország felett aratott második világháborús győzelem 78. évfordulóját ünnepli (Fotó: AFP/Kirill Kudryavtsev)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.