Károly király részt vett a húsvétvasárnapi ünnepi istentiszteleten + videó

A király a húsvétvasárnapi istentiszteletre érkezett a windsori kastélyba, ami a legjelentősebb nyilvános szereplése, amióta rákot diagnosztizáltak nála. Károly vidámnak tűnt, és integetett is a közönségnek.

Forrás: Yahoo News2024. 03. 31. 16:59
III. Károly brit király (elöl R), majd Kamilla brit királynő (hátul L) reagál, amikor elhagyja a windsori kastélyban található Szent György-kápolnát, miután részt vett a húsvéti Mattins istentiszteleten 2024. március 31-én. Fotó: Hollie Adams Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 75 éves Károly csatlakozott a királynéhez és a királyi család többi tagjához a Szent György-kápolnában vasárnap tartott éves húsvéti misén. A sötét kabátot és kék nyakkendőt viselő király mosolygott és integetett a kápolna előtt a közönség tagjainak, írta a Yahoo News.

Egy alattvaló azt kiáltotta: „Boldog húsvétot!”, amire Károly a karjával integetve válaszolt: „Önnek is!”

Kedden jelentette be a palota, hogy Károly részt vesz a húsvétvasárnapi istentiszteleten, és így első alkalommal lát el hivatalos feladatokat, mióta Katalin hercegné betegsége is a közvélemény elé került.

Károly király korábban Londonban találkozott az Egyesült Királyság különböző részeiről érkező közösségi és egyházi vezetőkkel. Húsvét előtt a király megerősítette koronázási fogadalmát, miszerint szolgálni fog teljes szívéből a worcesteri székesegyház gyülekezetének, ahol csütörtökön a távollétében tartották a királyi szentmisét.

III. Károly brit király és Kamilla. Fotó: AFP/Hollie Adams

Mint korábban lapunk is megírta, Károly királyt rákbetegséggel diagnosztizálták, közölte a Buckingham-palota. Hozzáfűzték, bár a közelmúltban prosztatamegnagyobbodás miatt kezelték a királyt, nem prosztatarákról van szó, azonban a betegségre a kezelés közben bukkantak rá. 

 

Borítókép: III. Károly brit király és Kamilla (Fotó: AFP/Hollie Adams)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.