Leszakadt a repülőgép kereke felszállás közben + videó

A United Airlines Japánba tartó Boeing 777-es repülőgépének felszállás közben leszakadt az egyik kereke, és a földön parkoló autókra zuhant. A rémisztő balesetben senki nem sérült meg.

Forrás: AP2024. 03. 08. 12:04
null
San Francisco, 2024. március 8. Teljesen összeroncsolódott autó a San Fransiscó-i repülõtér dolgozói parkolójában, miután a United Airlines Japánba tartó Boeing 777-es repülõgépének felszállás közben leszakadt az egyik kereke és az autóra zuhant 2024. március 7-én. A gép ezt követõen sikeres kényszerleszállást hajtott végre Los Angelesben, a balesetben senki sem sérült meg. MTI/AP/Haven Daley Fotó: Haven Daley
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A United Airlines egyik járata kényszerleszállásra kényszerült Kaliforniában, miután egy gumiabroncsa leesett repülés közben, és megrongált több autót egy San Franciscó-i parkolóban, írta meg az MTI.

Az incidens helyi idő szerint csütörtökön 11:24 körül történt, miután a Boeing 777-es felszállt a San Franciscó-i nemzetközi repülőtérről. Az utasszállító repülőgép 235 utassal és 14 fős személyzettel Japánba tartott.

Az esetről készült videón az látható, hogy a gép hat kereke közül az egyik leválik, és leesik a gép felszállása közben.

A helyszínről készült képeken több autó is súlyosan megsérült, egy ezüstszínű Toyota Corolla oldal- és hátsó ablaküvege betört. Az autókban ekkor már nem tartózkodtak, senki sem sérült meg.

Teljesen összeroncsolódott autó a San Fransiscó-i repülőtér dolgozói parkolójában, miután a United Airlines Japánba tartó Boeing 777-es repülőgépének felszállás közben leszakadt az egyik kereke, és az autóra zuhant 2024. március 7-én. Fotó: MTI/AP/Haven Daley

A gépet átirányították a Los Angeles-i nemzetközi repülőtérre, ahol tűzoltóautók álltak készenlétben. A gép biztonságosan leszállt, majd elvontatták, közölték a LAX repülőtér illetékesei. Doug Yakel repülőtéri szóvivő közleménye szerint senki sem sérült meg.

Repülési szakértők azt mondták, hogy a repülőgép kerekeinek kilazulása rendkívül ritka, és nem utal nagyobb biztonsági problémára.

 

 

Borítókép: Teljesen összeroncsolódott autó a San Fransiscó-i repülőtér dolgozói parkolójában, miután a United Airlines Japánba tartó Boeing 777-es repülőgépének felszállás közben leszakadt az egyik kereke, és az autóra zuhant 2024. március 7-én (Fotó: MTI/AP/Haven Daley)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.