Magyarország földgázellátása biztonságban + videó

„Megbízható partnerek” – írta Szijjártó Péter Facebook-oldalára.

2024. 03. 02. 8:40
SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2024. február 16. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ilia Darcsiasvili georgiai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten 2024. február 16-án. MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bulgária és Törökország elnökével folytatott tárgyalások eredményeiről tájékoztatott a magyar Külgazdasági és Külügyminiszter, Szijjártó Péter közösségi oldalán.

Hazánk fölgázellátásának biztonsága tekintetében mind Törökországra, mint Bulgáriára nagy szükségünk lesz. Minkét ország megbízható tranzitországként viselkedett eddig, szükségünk is van rájuk, hiszen Magyarország földgázellátásának túlnyomó többsége most már déli irányól érkezik Oroszországból, Törökországon, Bulgárián, és Szerbián keresztül. Hogy ha ez a szállítási útvonal nem működne, akkor nagy bajban lennénk és nem tudnánk biztosítani hazánk biztonságos földgázellátását

– hívta fel a figyelmet Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, hogy mind Bulgária, mind Törökország elnöke ígéretet tett arra, hogy a jövőben is megbízható tranzitpartnere lesz Magyarországnak. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Ilia Darcsiasvili georgiai külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatón Budapesten 2024. február 16-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.